Skateboard aankoopgids

Er is een breed assortiment aan skateboards, hierdoor kan het lastig zijn om de juiste setup te kiezen. In deze aankoopgids vind je de beste kooptips voor het aanschaffen van het juiste skateboard. Als je met veel plezier wilt skaten dan is het belangrijk om het juiste skateboard uit te kiezen die bij jouw wensen past. 

In deze gids zullen we het vooral hebben over stunt skateboards, dit zijn skateboards waarmee je tricks en stunts kan uitvoeren in het park, straat en op transition toestellen.

Inhoud aankoopgids voor skateboards

skateboard adviesgids

Skateboarden

Skateboarden is ontstaan in Amerika aan het einde van de jaren zestig. Het skateboard is ontwikkeld door surfers die graag op het land het surf gevoeld wilden ervaren. Na zoveel jaren evolueren is skateboarding een echte lifestyle geworden. Skateboarden was in eerste instantie alleen bedoelt om te cruisen. Tegenwoordig worden skateboards voornamelijk voor tricks & trucks gebruikt. Voor elke toepassing is er een ander type skateboard nodig. Skateboarden is een complete workout, zowel voor je lichaam als geest!

Voordelen van skateboarden:

  • Actief: je bent met skateboarden altijd in beweging
  • Buiten & binnen: overal kan je skateboarden, er zijn zowel buiten als indoor skate parken
skateboard-voor-beginners

Skateboard voor beginners

Als beginner wil je natuurlijk een skateboard hebben waar je gemakkelijk je eerste tricks & trucks op kan leren en daarnaast gemakkelijk comfortabel mee kan worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een skateboard als beginner?

Het is belangrijk om te weten waarvoor je het skateboard gaat gebruiken. Let hierbij op de volgende punten:

  • Type skateboard: bedenk goed wat je gaat doen met het board. Als je tricks wilt oefenen, dan heb je een normaal skateboard nodig. Als je lange stukken wilt cruisen dan heb je een longboard nodig
  • Breedte board: de breedte van het board is van invloed op het landen van tricks en trucs. Dit heeft te maken met je voetmaat. Hoe breder het board hoe makkelijker het landen is. Maar daarentegen wordt het ook lastiger om het board te flippen voor bijvoorbeeld een kickflip
  • Locatie: het is belangrijk om je weten of je vooral straat of park gaat skaten. Op straat zijn zachtere wielen over het algemeen beter om oneffenheden in de weg eruit te kunnen filteren. Voor in het park zijn harde wielen over het algemeen beter gezien er in het park over het algemeen weinig oneffenheden zijn
Bekijk hier onder de beste skateboards voor beginners

Beste skateboards voor beginners

Welke type skateboards zijn er?

Er zijn 3 soorten skateboards, deze hebben dan ook andere soorten vormen. Het skateboard deck is van essentieel belang. Deze 3 types kan je indelen in klassieke skateboards, cruisers en longboards.

Type skateboards

Het popsicle board, ook wel trick skateboard genoemd wordt het meeste verkocht. Beginners kopen over het algemeen een complete skateboard gezien deze boards al geheel afgesteld zijn op beginners. Daarnaast zijn completes al voor gemonteerd en kan je ze dus direct gebruiken.

Bekijk alle skateboard soorten hier onder:

popsickle skateboard deck

Popsicle shape decks

Dit is eigenlijk het klassieke skateboard. De neus en staart hebben hierbij bijna dezelfde vorm.

shaped skateboard deck

Shaped decks

Shaped decks zijn te herkennen aan hun vorm. Deze shaped boards hebben speciale vormen in de neus en staart. Shaped decks zijn bijvoorbeeld longboards en cruisers.

cruiser deck

Cruiser

Cruiser boards lijken veel op skateboards maar zijn toch echt een stuk anders. Zo hebben cruisers een andere vorm, breedte en lengte dan een normaal skateboard. Cruisers zijn vooral gemaakt om mee te ontspannen en te touren. Cruisers zijn ideaal om van A naar B mee te skaten.

Longboard

Longboards zijn extra lang, hebben flexibele trucks en grote wielen die ook nog eens extra zacht zijn. Longboards zijn speciaal ontworpen om lange afstanden mee te kunnen skaten. Zo is het board extra comfortabel en wendbaar tijdens het skaten.

Welke skateboard deckmaat heb ik nodig?

Skateboards hebben allemaal een verschillende deckmaat, met de maat wordt de breedte van een skateboard bedoeld. Jouw lengte en schoenmaat spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste deck maat. Toch komt het uiteindelijk altijd bij jouw persoonlijke voorkeur aan, zo vind de ene persoon een 8.0″ lekkerder skaten dan bijvoorbeeld een 8.25″.

Om jou op weg te helpen, zie je hier onder de standaard richtlijnen:

skateboard maattabel

Wil je nog meer weten over het kiezen van de juiste deck maat voor je skateboard? Bekijk dan onze blog waarin we uitleggen welke maat skateboard het beste bij jou past!

Skateboard voor gevorderden

Als je geen beginner meer bent dan zal je graag een stap vooruit willen zetten naar een skateboard voor gevorderden. Een skateboard voor gevorderden is een stuk steviger en over het algemeen ook zwaarder. Dit komt omdat het skateboard gemaakt is om zwaardere klappen van stunts en tricks op te vangen. Gezien gevorderde skaters intensieve tricks doen op hun board. Ook bezitten deze skateboards betere griptape, trucks en wielen om zo de algehele skate ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Bekijk hier onder de beste skateboards voor gevorderden
skateboard-voor-gevorderden

Beste skateboards voor gevorderden

Skate bescherming

Vallen voorkomen? Dat kan helaas niet, zeker niet als je een beginner bent. Vallen hoort nou eenmaal bij de sport. Wanneer je al langer skateboard leer je jezelf op te vangen en vallen te breken tijdens het skaten.

Maar wanneer je dat nog niet geleerd hebt, raden wij het dragen van een helm extra sterk aan! Zelfs professionele skateboarders dragen een helm. Daarnaast is het dragen van pols, knie en elleboog bescherming ook erg raadzaam. Omdat het pijnlijke blessures en verwondingen kan voorkomen.

Bekijk hier onder de beste skate bescherming

Beste skate bescherming

Voordelen van een skateboard

Zowel beginners als gevorderden skateboards bieden diverse voordelen. We hebben hier onder kort samengevat wat de voordelen van een skateboard zijn:

De best verkochte boards in ons assortiment maken ideaal gebruik van de bovenstaande voordelen. Wij hebben deze skateboards voor je op een rijtje gezet, bekijk de best verkochte skateboards hier onder.

conclusie skateboard kopen

Conclusie

Het is belangrijk om bij het aanschaffen van een skateboard te kijken naar:

Je doeleind: wat wil je gaan doen met het skateboard? Ga je Stunts en tricks uitvoeren in een park op straat of in een halfpipe/bowl?
Je schoenmaat: je schoenmaat kun je als richtlijn gebruiken bij het kiezen van de juiste deck maat

Je kunt een beginners skateboard van goede kwaliteit tussen de €50 & €100 kopen. Wanneer je ouder of meer ervaren wordt en je wilt meer tricks en stunts doen, dan is een skateboard uit een hoger prijssegment beter. Een complete skateboard voor gevorderden begint vanaf de €100.

Omdat vallen nou eenmaal bij de sport hoort, is het ook sterk aanbevolen om skate bescherming te dragen tijdens het skaten.

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan skateboards. Klik op de onderstaande ‘SHOP NU’  knop om het volledige assortiment te bekijken:

Blog

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?