wat maakt watersport kleding zo belangrijk

Wat maakt Watersport Kleding zo Belangrijk?

watersport kleding is heel belangrijk. Het houd uv straling tegen en beschermt je tegen de kou van de wind en de kou van het water. Je hebt ook schoenen voor extra grip.

Uv straling

Uv-werende kleding beschermt je huid het beste tegen uv-straling. Met Uv-kleding krijg je een bescherming van rond de SPF 50, ook als de kleding nat wordt (SPF staat voor ‘sun protection factor’). Je bent zo extra goed beschermd. Uv-werende kleding is een belangrijke aanvulling op het smeren met zonnebrand en het opzoeken van de schaduw.

Het houdt je warm

Tussen de huid en de watersportkleding komt een laagje water die wordt opgewarmd door je lichaamstemperatuur. Hierdoor houd je jezelf warm. Om het laagje water tussen je lichaam en je watersportkleding te houden, moet het pak dat je draagt niet te los zitten want als het los zit blijft het water niet staan. Door dikker neopreen koelt het water minder snel af door de buiten temperatuur en blijf je bij koudere weersomstandigheden warm.

De essentie van waterschoenen

Bij goede watersportschoenen heb je 3 belangrijke punten

  • Punt 1 is dat je schoenen hebt met veel grip. Als je schoen een gladde zool heeft, kun je makkelijk uitglijden en kom je niet altijd goed terecht in het water
  • Punt 2 is dat je schoenen nodig hebt die snel weer moeten kunnen drogen. Wanneer je bijvoorbeeld een grote golf water over je voeten heen krijgt, is het niet prettig als je de rest van de dag met veel water in je schoenen loopt. Dat voelt niet alleen onprettig aan maar langdurig natte koude voeten zorgen er ook nog eens voor dat je lichaam afkoelt. Dat is waarom je in goede watersportschoenen ook een open ruimte ziet waardoor het water uit je schoen kan weglopen.
  • Punt 3 is dat je een stevige schoen nodig hebt. Hierdoor voorkom je dat je je eigen voet bezeert als je op een obstakel staat

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?