welke maat skateboard past bij jou

Welke Maat Skateboard Past bij Jou?

Het is belangrijk dat je de juiste maat skateboard aanschaft. Een verkeerde maat skateboard kan een onprettige skate ervaring opleveren. En dat wil je natuurlijk niet. In dit artikel laten we zien en leggen we uit welke maat skateboard het beste bij jou past.

Welke maat skateboard past bij jou?

Het uitkiezen van de juiste maat skateboard kan moeilijk zijn voor beginners. In dit blog staat alles wat je moet weten over de ideale maat skateboard voor jou.

Als we praatten over de juiste maat skateboard dan refereren we naar de deck maat die inches wordt uitgedrukt. Deze inches gaan in op de breedte van het deck.

welke maat skateboard past bij jou
breedte skateboard

Waarom is de breedte van een skateboard belangrijk?

Als je een te breed deck koopt is het lastig om er mee te manoeuvreren. En als je een te smal skateboard koopt is het lastiger om er op te landen en is het instabiel. Daarom is de juiste maat zeer belangrijk. 

Wat is een complete en wat is een custom board

Al begin je met skateboarden dan is een complete skateboard een aanrader. Deze skateboards zijn goedkoper dan Custom skateboards. Een complete skateboard is een board dat compleet geleverd wordt, hier kan je direct mee skaten. Een custom board houdt in dat je alle skateboard onderdelen los koopt om het board vervolgens zelf samen te kunnen stellen.
complete of custom skateboard
verschil tussen een complete en custom skateboard

Verschil tussen een complete en custom board

Je zult als beginner geen verschil merken. Zodra je met zelfvertrouwen begint te skaten en meer tricks begint te oefenen en je skills in het algeheel beter worden dan is het beter om een custom skateboard te kopen. Zo kan je je eigen skateboard perfect samenstellen voor jouw skate style. Maar voor in het begin zal een complete skateboard meer dan voldoen.

Skateboard voor kinderen

Voor skaters onder de 8 jaar raden wij skateboards aan van 6.5” tot 7.25” afhankelijk van hun schoenmaat. Door de kleine maat kost het kind veel minder kracht om vooruit te rijden of een trick te doen. Voor oudere skaters is het vooral belangrijk om de maattabel te volgen totdat je niet meer groeit. Voor kinderen hebben we een speciaal kinder skateboard assortiment.

skateboard voor kinderen

Maattabel skateboard

Voor de gemakkelijkheid hebben we een maattabel gemaakt. In deze maattabel kan je eenvoudig zien welke deck maat het beste bij jouw schoenmaat past. Je schoenmaat is namelijk leidend. Bekijk de skateboard maattabel hieronder:

skateboard maattabel

Conclusie

De juiste deck maat van je skateboard is erg belangrijk gezien dit je skate ervaring bepaald. De bovenstaande maattabel is een algemene maatstaaf voor de juiste deck maat van je skateoard. Dit hoeft niet te betekenen dat jij je hier ook echt het fijnst bij voelt. Sommige skaters prefereren bijvoorbeeld een net wat smaller board als aanbevolen om het board makkelijker te kunnen flippen. Sommige skaters vinden het juist weer fijn om een breder board te hebben voor de stabiliteit. Gebruik voor je eerste skateboard de bovenstaande maattabel. Als je eenmaal wat ervaring hebt met skaten dan zal je vanzelf voelen wat jij de fijnste deck maat vind. 

Koop je skateboard bij Extreme Sports Center. Wij hebben een breed assortiment aan Skateboards & Accessoires. Bekijk ons uitgebreide assortiment via de onderstaande ‘shop nu’  knop.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?