wat zijn de grootste verschillen tussen skate en casual schoenen

Wat zijn de Grootste Verschillen tussen Skate- en Casual Schoenen?

Als je wilt beginnen met skateboarden heb je een aantal dingen nodig. Een skateboard, eventuele bescherming en skate schoenen. Je vraagt je misschien af waarom je speciale schoenen nodig hebt om te skaten. Daarom benoem ik de belangrijkste verschillen tussen skate schoenen en gewone schoenen in dit blog.

1. Materiaal

Om ervoor te zorgen dat je schoenen niet te snel scheuren door het schuurpapier-achtige textuur van je griptape zijn nagenoeg alle skate schoenen gemaakt van een speciale suède stof, waardoor ze minder snel versleten zullen raken dan bijvoorbeeld canvas schoenen. Suède wordt vaak gebruikt omdat het zo stevig is, maar nog steeds erg flexibel is, wat de stof ideaal maakt voor skateschoenen. Vaak hebben skateschoenen, zoals de Etnies Marana ook nog een extra leren laag die ze beschermt tegen je griptape, waardoor ze nóg duurzamer zijn.

verschil zolen skate schoenen

2. Buitenzolen

De buitenzolen van een skate schoen hebben veel impact op de manier waarop een schoen skate. Meestal hebben skate schoenen een gevulkaniseerde zool of een cupzool. Het grootste verschil tussen de twee is dat de gevulkaniseerde zool meer boardfeel geeft en cupzolen steviger zijn en meer ondersteuning bieden aan je voeten. Sommige mensen hebben liever de één dan de ander en sommige mensen merken ook meer het verschil tussen de zolen dan anderen. Het is dus goed om meerdere schoenen te proberen en te kijken welke voor jou het beste skaten.

3. Binnenzolen

Een groot deel van de skateschoenen hebben speciale binnenzolen die je voeten ondersteuning bieden na het uitoefenen van een trick. Hierdoor heb je minder last van je voeten na het skaten en kan je eventuele blessures voorkomen.

Als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een paar skate schoenen kan je ons ruime assortiment aan skate schoenen bekijken via de onderstaande button. 

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?