10 skateboard tricks om mee te beginnen

10 Skateboard Tricks Om Mee Te Beginnen

Leren skateboarden

Skateboarden leer je niet zomaar, het kan in het begin moeilijk zijn om je eerste tricks te leren. Het is allereerst belangrijk dat je comfortabel bent met het rondrijden op je skateboard. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker tricks kan leren.

Wij hebben een samenvatting gemaakt van de 10 beste skateboard tricks om mee te beginnen, op volgorde van moeilijkheidsgraad:

1. De Ollie

Deze trick is de basis van het skateboarden. De ollie heb je nodig om op, over en van een obstakel af te springen. Er zijn veel tricks die samen gaan met de beweging van De ollie. Om deze trick te beoefenen moet je 2 stappen kunnen. Als eerst moet je het skateboard kunnen poppen, dit doe je door je achterste voet naar beneden te trappen waardoor de nose van je skateboard omhoog vliegt. Bij de tweede stap moet je je voorste voet naar de nose van je board sliden.
Al kan je beide stappen moet je deze combineren in een soepele beweging (de pop en de slide in een), dan doe je een ollie.

ollie skateboard trick
180 shove it

 2. 180 Shove It

Bij deze trick draai je het skateboard 180 graden met gebruik van je achtervoet. Dit is een belangrijke trick omdat het ook de basis is van een 360 shuv it of een 360 kickflip. Het kan lastig zijn om je skateboard 180 graden te draaien en weer goed te landen. Daarom kan je ook deze trick in 2 stappen oefenen. Stap een is het 180 graden draaien van je skateboard. om dit de oefenen zet je je achterste voet op de bolts bij de tail van je skateboard. Bij sommige mensen werkt de shuv it beter om de achterste voet iets met de tenen over de rand van je skateboard te plaatsen. Met de juiste voetpositie kan je beginnen met het draaien van je board zonder er op te landen. Al merk je dat je de beweging goed uitvoert kan je dit rijdend oefenen. Combineer dit met het landen op je board en je hebt de shuv it geleerd!

3. Frontside 180 Ollie

Je Schouders en de ollie techniek zijn belangrijk bij deze trick. De bedoeling van de frontside 180 ollie is dat je een halve draai maakt in de lucht samen met je skateboard. De voetpositie is bijna het zelfde als die van de ollie alleen plaats je je achtervoet iets meer naar achteren (buitenkant van de tail) dit zorgt voor een makkelijkere draai als je popt. Het is belangrijk dat je met je schouders goed meedraaid anders draait je board sneller dan jij.

frontside 180 ollie
manual skateboard

4. Manual

Een manual is een wheelie op een skateboard. Goed balans hebben is het belangrijkste van deze trick, ook is snelheid belangrijk gezien het dan veel makkelijker gaat. Om te beginnen is het handig om een gladde/vlakke weg te gebruiken zonder obstakels in de buurt. Stap 1 is het vooruitrijden, al pak je snelheid zak je een beetje door de knieën, dit zorgt voor beter balans.
Met stap 2 ga je ervoor zorgen dat je je gewicht op je achterste voet zet terwijl je naar voren leunt. Door het naar voren leunen blijft je gewicht in het midden. Al oefen je hiermee krijg je vanzelf door wat de juiste positie is.

5. In Droppen

Wil je in bowls, halfpipes en van quarters af skaten? Dan is het handig om het In Droppen te leren. Het kan wel eng zijn in het begin om in éen keer van een hoogte naar beneden te rijden. Om te starten plaats je de tail van je skateboard op de coping en leun dan met je gewicht op de tail, nu sta je klaar om in te droppen. Het enige wat je nu moet doen is je gewicht in een keer naar de voorste truck brengen. Zorg ervoor dat je zowel niet te veel naar achteren als naar voren leunt.

in droppen skateboard
rock to fakie

6. Rock To Fakie

Als je in kan droppen is het ook leuk om een trick te kunnen waar je bijvoorbeeld de quarter op rijd. Rock to fakie is een goede trick om mee te beginnen. Maar wat doe je precies met deze trick? Je rijd vooruit de quarter op daarna zet je de wielen over de coping en rijd je weer fakie (achteruit) terug.

7. Axle Stall & Backside 50-50

Bij deze trick is de bedoeling dat je de beide trucks op de coping van bijvoorbeeld een quarter op rijdt, om daarna weer in te droppen. Dit doe je door je voorste voet op de bolts te zetten en je achterste voet op de tail, zo rijdt je de quarter op. Zodra je voorste truck over de coping gaat draai je 90 graden en lock je de trucks op de coping. Nu kan je weer 90 graden draaien en weer in droppen. Al doe je dit met hogere snelheid kan je op deze manier ook een stuk op de coping grinden voor de backside 50/50 grind.

axle stall
50-50 grind

8. 50-50 Grind

Wanneer je goed kan ollieën is de 50/50 grind leuk om te beoefenen. Bij deze trick heb je wel een obstakel nodig om op te grinden bijvoorbeeld een ledge. De bedoeling is om een ollie te maken waarbij je met beide trucks op de rand van de ledge land, dan een stukje grind en weer op de grond land.

9. Kickflip

Elke skater wilt deze trick natuurlijk wel leren. De Kickflip is voor de meeste skaters de eerste flip trick die ze leren. De Kickflip is ook een doorgang naar veel andere flip tricks. De voetpositie van de kickflip is bij de achterste voet hetzelfde als de ollie, alleen bij de voorste voet plaats je je voet met de tenen iets naar de nose gedraaid. Na de pop flick je je voet naar de hoek van je nose toe om je board een flip te geven. Dit is een van de moeilijkste tricks om te begrijpen en vereist veel oefentijd. Deze trick is zeker de moeite waard om te leren.

hoe doe je een kickflip
backside boardslide

10. Backside Boardslide

Bij een boardslide glijd je met het midden van je board zijwaards over een curb/rail heen. Het is handig om met een lage curb/rail te beginnen. Daarna moet je kijken welke snelheid het beste is om het obstakel op te springen. Kom parralel op het obstakel af met je voeten in ollie positie. Al benader je de rail maak je een Frontside 90. Probeer hierbij met het midden van je skateboard op de rail te landen en probeer ook je voeten op de bolts te houden voor de beste balans. Na het sliden draai je je lichaam weer recht met behulp van je schouders en heupen, en land je weer op de grond.

Na het lezen van dit blog enthousiast geworden om te skaten? Zorg dan voor de juiste skate uitrusting. Wij bieden een breed assortiment aan skate artikelen. Bekijk ons uitgebreide assortiment via de onderstaande ‘shop nu’ knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?