Foto van David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 19/01/2023

steps voor volwassenen aankoopgids

Er is een breedt assortiment aan steppen, hierdoor is het soms lastig om de juiste step te kiezen. In deze aankoopgids vind je de beste koop tips voor het aanschaffen van de juiste step. Als je met veel plezier wilt steppen is het belangrijk dat je de juiste step koopt.

In deze gids zullen we het vooral hebben over verschillende soorten steps voor volwassenen,  zoals stadssteps, stuntsteps en nog meer.

Inhoud aankoopgids steppen voor volwassenen

Stadssteps voor volwassenen

Er zijn steps te koop voor allerlei soorten doeleinden. Dus bedenk goed wat je wilt gaan doen en hoe je de step wilt gaan gebruiken.
Bij een stadsstep sta je wat rechter op en bereik je geen hoge snelheden maar step je meer voor de lange afstanden. Dankzij het grote voorwiel kan je gemakkelijk over obstakels rijden.

Schermafbeelding 2022-12-15 om 10.26.30

Stuntsteps voor volwassenen

Bij het kiezen van een stuntstep is het belangrijk dat de hoogte van het stuur goed is, niet te hoog maar ook niet te laag. Let hier bij de aankoop al op. Een stuntstep stuur kun je namelijk niet in hoogte verstellen. Om de juiste hoogte stuntstep te bepalen kun je met een rechte rug op de step gaan staan.

Beste stuntsteps voor volwassenen

Elektrische steps voor volwassenen

Elektrische steps worden steeds populairder ondanks dat je er niet op de openbare weg mee mag rijden wordt het erg veel gekocht. Als je als volwassene een elektrische step gaat kopen is het belangrijk dat je een elektrische step koopt met de juiste stuurhoogte en let zeker op het maximale gewicht.

Conclusie

Het is belangrijk om bij het kiezen van een step te kijken naar:
Je doeleinde: Wat wil je gaan doen? Ga je Stunts en tricks uitvoeren, ga je in de stad steppen of wil je lekker doortoeren op een elektrische step
Je lengte: Het is belangrijk om de juiste stuurhoogte te hebben, vooral bij stuntsteppen en stadssteppen aangezien het stuur bij stuntsteppen en stadssteppen niet verstelbaar is.

Omdat vallen nou eenmaal bij de sport hoort, is het ook sterk aanbevolen om een helm te dragen tijdens het steppen. En helpen knie, pols en elleboog beschermers bij het voorkomen van pijnlijke blessures en verwondingen.

We hebben een uitgebreid assortiment aan steps. Klik op de onderstaande ‘SHOP NU’  knop om het volledige assortiment te bekijken:

Blog

Winkelwagen
Scroll naar boven