Freeskates

Waarom freeskates kopen? Freeskates zijn geschikt voor skaters die net even wat meer willen dan het recreatief of fitness skaten. Freeskates zijn o.a. geschikt voor gebruik in de stad en worden ook wel urban skates genoemd. Het frame is over het algemeen korter en zeer stijf zodat je scherpe bochten en slaloms kan maken, maar ook meer snelheid (afhankelijk van de wielgrootte).

Bedenk goed bij de aanschaf wat je doeleind is, urban skaten of freestyle slalommen. Dit heeft namelijk te maken met de grondtypes waar je op gaat skaten, de wiel types die je daarvoor nodig hebt en de manoeuvreerbaarheid. Met grote wielen maak je hogere snelheden, maar dit maakt de skate minder manoeuvreerbaar. Met kleinere wielen is het andersom, de skate manoeuvreert beter maar maakt minder snelheid.

In vergelijking met de fitness skates is het frame van een freeskate sterker en kan het meer gewicht dragen. Dit maakt het ook geschikt voor mensen boven de 100kg die het voor recreatieve doeleinden willen gebruiken.
Ben je toch meer van de stunts en tricks, dan raden wij stunt skeelers aan.

Voordelen van freeskates

  • Wendbaar: perfect om door de stad mee te manoeuvreren
  • Snel: afhankelijk van de grootte van de wielen kunnen de skates ook heel snel zijn
  • Sterk: het frame is super stevig

Bekijk ons freeskates assortiment:

Toont alle 6 resultaten

Winkelwagen
Zoeken
Filters resetten
Scroll naar boven