welke skeelers moet ik kopen

Welke Skates of Skeelers Moet ik Kopen?

Wil je net als veel andere mensen gaan skeeleren/skaten maar weet je niet welke het best geschikt zijn voor jou? Dan kunnen wij je daarbij helpen. Belangrijk voordat je een skeeler of skate koopt, is dat je weet welke type skates of skeelers er bestaan. Hieronder hebben we de 6 soorten skates uitgelicht:

welke skates of skeelers moet ik kopen

1. Fitness/recreatie skates

Fitness skates zijn enorm populair, je ziet ze overal. Fitness skates zijn namelijk zowel op straat als in het skatepark te gebruiken. Deze skates zijn goed voor zowel korte als lange afstanden. Het zijn ideale skates, en omdat ze zo ideaal zijn zie je ze ook het meest. De skates zijn gemaakt voor heren, dames en kinderen. De schoen van deze skates zijn super comfortabel, bovendien hebben ze ook verschillende maten wielen. De maat van de wielen verschilt per skeeler. Fitness skates zijn dan ook ideaal voor beginnende skaters omdat je er gemakkelijk mee kan starten.

2. Aggressive inline skates

Je ziet het al aan de naam, deze skates zijn voor agressief gebruik. Deze skates zijn puur gemaakt om stunts te kunnen maken in het skatepark. Ze zijn dan ook niet bedoeld om afstanden mee af te leggen op het asfalt. Aggressive Inline skates hebben vaak 2 of 4 wielen met een inham ertussen om te grinden. Wanneer je wilt gaan stunten dan zijn aggressive inline skates de beste keuze voor jou.
inline skaten
skeelers kopen welke

3. Speedskates 

Speedskates zijn geschikt voor professionals, want deze skeelers zijn gemaakt om een hoge snelheid te behalen en hebben daarom grote wielen met snelle lagers. Deze skeelers worden vaak gebruikt op een baan waar geen obstakels zijn en er gelegenheid is om een hoge snelheid te halen. Speedskates zijn alleen geschikt voor gevorderden gezien met hoge snelheden skaten enorm lastig en gevaarlijk is.

4. Free skates of urban skates

Free skates of urban skates zijn vrije skates. Ze zijn goed in de bochten door de korte wielbasis die ze hebben, en daarom kan je er goed mee slalommen en lekker vrij op de weg mee rijden. Dit type skates wordt dan ook vaak in de stad gebruikt gezien ze zeer wendbaar zijn.
freeskating

5. Rolschaatsen

Rolschaatsen zijn niet meer zo populair als dat het vroeger was, maar je ziet ze nog steeds voorbij komen. Rolschaatsen hebben 4 wielen. Maar de wielen staan niet zoals bij skeelers, de wielen van rolschaatsen zijn er namelijk 2 in de breedte. Hierdoor sta je vrij stabiel op rolschaatsen. Rolschaatsen kan je gebruiken om lekker buiten te skeeleren, maar het rijd anders dan normale skeelers dus houd daar rekening mee.

6. Inline hockey skates

Deze skates zijn gemaakt voor ijshockey spelers, deze skates zijn voor een open oppervlak voor een potje ijshockey op het asfalt. De skates zijn speciaal gemaakt voor ijshockey spelers om zonder ijs te kunnen oefenen en daarnaast natuurlijk ook plezier te hebben.
hockeyskating

Conclusie

Er zijn diverse soorten skates en skeelers te verkrijgen. Het is daarom ook belangrijk om voor jezelf te weten wat je doel is met skeeleren. De keuze is breed en voor iedereen is er wel de juiste skate of skeeler te vinden.
 
Zoek je nog meer kooptips? lees dan vooral onze kooptips voor skeelers blog.

Ben je na het lezen van dit blog eruit welke skeeler het beste bij je past? Bekijk dan vooral ons uitgebreide skeeler assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?