welke maat stuntstep past bij jou

Welke Maat Stuntstep Past bij Jou?

De hoogte van je stuntstep bepaald een groot deel van je step plezier. Daarom is het belangrijk om te weten welke hoogte stuntstep bij jouw lengte past. Dit kan lastig zijn voor beginnende stunt steppers. De maattabel hieronder is handig voor de aankoop van je eerste stuntstep.

LengteLeeftijdAanbevolen Stuntstep Hoogte
95-112 cm3-5 JaarOnder de 70 cm
112-126 cm5-7 Jaar60-75 cm
126-138 cm7-9 Jaar65-79 cm
138-149 cm9-11 Jaar75-80 cm
149-160 cm11-13 Jaar75-80 cm
160-172 cm13-15 Jaar78-85 cm
over 172 cm15+ Jaar79+ cm

Deze tabel is slechts een indicatie. Voor de beste stuntstep ervaring moet de hoogte van je stuur minimaal bij je lies en maximaal bij je navel uitkomen.

Welke maat stuntstep past bij jou?

Stuntsteps zijn de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit bij zowel kinderen als volwassenen. Toch is het voor veel stuntsteppers onduidelijk welke maat zij nodig hebben om het beste te kunnen steppen. Lees in dit blog verder welke maat stuntstep het beste bij jou past.

stuntstep-maten
welke maat stuntstep past bij jou

Waarom is de hoogte van een stuntstep zo belangrijk?

Stuntsteps zijn niet verstelbaar in lengte. Dat komt omdat stuntsteps stevig moeten zijn en harde klappen op moeten kunnen vangen. Daarnaast is een te hoog stuur gevaarlijk en is het moeilijker om er tricks mee uit te voeren.

Meten

De beste maat voor een stuntstep voor volwassenen is tussen de lies en de middel in. Al wil je de perfecte hoogte stuntstep raden wij aan om een meetlint er bij te pakken! Voor de volwassenen/grotere stuntsteppers zal de stuntstep in een hogere prijsklasse zitten van €150+. Dit komt doordat deze steps hogere lengtes hebben en daarnaast steviger zijn dan steps van onder de €150.

meten voor stuntstep
de juiste maat stuntstep

Stuntstep voor kinderen

Voor kinderen is een kleinere en lichtere stuntstep al geschikt. Deze stuntsteps zijn ook goedkoper. Bij kinderen raden wij aan om te kijken naar een stuntstep die iets hoger is als de lies (maximaal tot de navel). Omdat Kinderen snel groeien. Voor kinderen vanaf een jaar of 4-5 tot een jaar of 10, is een stuntstep van 75 cm meestal prima. Al is het kind groter dan gemiddeld, kan het zijn dat hij/zij eerder een hogere step nodig heeft. Voor beginnende jonge stuntsteppers zal de stuntstep in een lagere prijsklasse zitten van circa €60 tot €150.

Conclusie

De regel voor de juiste maat stuntstep is voor volwassenen tussen de lies en de middel in. Voor kinderen is het beter om een step te nemen die wat groter is, namelijk tot maximaal de navel. Dit biedt de mogelijkheid om de step te laten meegroeien. 

Koop je stuntstep bij Extreme Sports Center. Wij hebben een breed assortiment aan Stuntsteps & Accessoires. Bekijk ons uitgebreide assortiment via de onderstaande ‘shop nu’  knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?