welke lichaamsdelen train je met skeeleren

Welke Lichaamsdelen Train je Met Skeeleren?

Naast dat skeeleren een ontzettend leuke sport is en je calorieën verbrand, train je ook nog eens veel lichaamsdelen zoals benen, billen en armen. Naast dat je verschillende lichaamsdelen traint, train je met skeeleren ook spieren als het hart en de longen. In dit blog leggen we je precies uit welke lichaamsdelen je traint met skeeleren! 

welke lichaamsdelen train je met skeeleren

1. Benen

De benen zijn de spieren die je het meest traint tijdens het skeeleren. Elke keer dat je je afzet worden voornamelijk de bovenbeen spieren getraind. Denk hierbij aan de binnenste en de buitenste dijbeenspieren, maar ook je hamstrings.

2. Armen

Je armen worden natuurlijk ook getraind tijdens het skeeleren. Je armen gebruik je om snelheid te maken door de zwaaiende bewegingen die je maakt, vaak gaat dit in combinatie met de schouders.

3. Rug

Een ander belangrijk lichaamsdeel dat je traint tijdens het skeeleren is de rug. Deze spieren worden gebruikt je om evenwicht te houden tijdens het skeeleren. Je traint je rug met name door de houding die je aanneemt tijdens het skeeleren, met name je onderrug word er dan getraind.

4. Buik

Net als de rugspieren houden de buikspieren ook evenwicht tijdens het skeeleren. Dit word de core genoemd en is heel belangrijk om goed balans te houden tijdens het skeeleren en om niet te vallen.

5. Billen

Spieren die je ook goed kunt trainen tijdens het skeeleren zijn je bilspieren. Elke keer als je je afzet worden je bilspieren aan het werk gezet. Hierdoor is skeeleren een ideale training als je graag dit deel van het lichaam wil trainen.

Conclusie

Skeeleren (ook wel skaten genoemd) is ideaal voor diverse spieren te trainen. Daarnaast is het ook een ideale sport om aan je conditie te werken en eventueel af te vallen. Het brengt ook minder balast op je gewrichten zoals een sport als hardlopen.

Wil je graag recreatie skeelers kopen? Bekijk dan vooral onze skate webshop! Wij bieden een breed assortiment aan skates en skeelers. Bekijk ons assortiment via de onderstaande ‘shop nu!’  knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?