verschil tussen inline skates en aggressive skates

Wat is Het Verschil Tussen Inline Skates en Aggressive Skates?

Er zijn diverse soorten skeelers op de markt waaronder inline skates en aggressive skates. Maar wat is het verschil tussen inline skates en aggressive skates? Wij leggen het hieronder uitgebreid uit.

Kenmerken van inline skates

Inline skates bevatten diverse kenmerken. Bekijk hieronder in de opsomming wat inline skates kenmerken:

1. Speed Skating

Inline skates worden voornamelijk gebruikt voor speed skating. Speed skating is een sport waarbij je zo snel mogelijk een afstand moet afleggen op Inline Skates. Als je ervan houd om snel een heuvel af te gaan of lekker een afstandje af leggen dan zijn inline skates ideaal voor jou.
verschil tussen inline skates en aggressive skates
verschil tussen inline skates en aggressive skates

2. Schoen

De schoenen van inline skates zijn heel anders dan die van aggressive skates. Deze schoenen zitten veel lager op de voet. Dit geeft de skater meer controle en flexibiliteit over de skate. 

Ook is de schoen zachter aan de binnenkant, zo krijg je geen blaren en kan je lekker comfortabel skaten.

3. Wielen

Een van de eerste dingen dat opvalt aan inline skates zijn de grote wielen. Deze zijn vaak groter dan die van andere skates. De wielen zijn groter zodat je meer afstand kan afleggen zonder veel af te zetten. Ook zijn ze veel dunner aan de zijkanten. Hierdoor pakt de skate minder wind, waardoor je sneller gaat. 
inlineskates wheels
verschil tussen inlineskates stuntskates

4. Hardheid

Inline skates zitten erg comfortabel. Dit komt vooral door de hardheid van de wielen en schoenen en de stabiliteit van de schoenen. De hardheid van de wielen varieert van 74A tot 90A waarbij 74A de zachtste variant is. Een harder wiel bied je de mogelijkheid om sneller te gaan, terwijl een zachter wiel je meer comfort bied en je minder snel laat gaan. Als beginner raden wij je aan om ergens tussen de 74A en 82A te beginnen.

Kenmerken van stunt skates

Bij stunt skeelers zijn er ook een aantal aspecten die de skates kenmerken. Bekijk de kenmerken in de opsomming hieronder:

1. Soul plate

De soul plate is een deel van de onderkant van de schoen. De soul plate word voor diverse grinds gebruikt. De soul plate is na een lange tijd te vervangen, maar let wel op dat hij bij de rest van je setup past.
stunt skeelers kopen

2. Groef

Naast de soul plate hebben we de groef in het midden van het frame om mee te grinden. Ook zitten er vaak twee kleinere wieltjes naast deze groef. Deze kunnen gebruikt worden om mee te grinden. De kleinere wielen worden ook gebruikt om meer stabiliteit te bieden als je over een steentje of takje heen gaat.

Deze twee kleine wielen kunnen verwijdert worden om een nog groter grind oppervlak te behouden.

3. Tricks

Een van de grote verschillen tussen stunt skates en inline skates zijn de tricks. Inline skates worden meestal gebruikt voor recreatie. Met stunt skates kun je juist heel veel trucjes leren die je niet met inline skates zou kunnen doen.

stunt skates wielen

Na het lezen over het verschil tussen inline skates en aggressive skates een keuze kunnen maken? Bekijk dan vooral ons uitgebreide skeeler assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?