veilig skaten

Veilig Skaten

Steeds meer mensen zijn tegenwoordig aan het skaten. Skateboarden, inline skaten, steppen en schaatsen zijn sporten waar veiligheid op nummer 1 staat. Je wilt namelijk eventuele blessures en letselschade voorkomen. Het hoeft soms ook niet aan jezelf te liggen, het kan ook door een ander veroorzaakt worden. Hier onder hebben we de drie belangrijkste veiligheidsmaatregelen voor te skaten benoemd. Bekijk onze ‘veilig skaten‘ tips:

Zelf inzicht

Zelf inzicht is heel belangrijk voordat je de skatebaan/weg op gaat. Met zelf inzicht bedoelen we dat je moet weten wat je kan en wat je in je hebt. Als je een bepaalde stunt of trick wilt doen en je twijfelt te veel, dan is het namelijk misschien verstandig om de trick of stunt even te laten zitten. Als je het wel wilt uitvoeren, doe dat dan veilig. Hierdoor zal je je zelfverzekerder voelen.

veiligheid tijdens skaten

Skate bescherming

 Alle skate bescherming onderdelen zijn stuk voor stuk belangrijk. Je hebt de raarste valpartijen tijdens het skaten en je wilt daar natuurlijk goed beschermd voor zijn waardoor je blessures kan voorkomen. Wij willen dat jullie allemaal veilig kunnen skaten en willen jullie overtuigen waarom beschermers zo belangrijk zijn, daarom hebben we een opsomming gemaakt van de 4 belangrijkste skate beschermers:
 
  • Skate helm: je hoofd is het meest kwetsbaar en bevat daarnaast ook de grootste gevolgen. Een helm dragen is dus heel belangrijk
  • Skate polsbeschermers: mensen vallen en vangen zich op met hun handen waardoor de pols vaak kneusd of breekt
  • Skate kniebeschermers: je knieën wordt bijna het meest op gevallen van je lichaam. Draag dus altijd knie beschermers tijdens het skaten
  • Skate elleboog beschermers: net als met je knie word er ook net zo vaak gevallen op je elleboog. Draag dus altijd elleboog beschermer

Crash pants

Crash pants zijn vooral geschikt voor beginners want als beginner is het skaten nog moeilijk natuurlijk en met de crash pants wordt elke val achterover verzacht. Als je op het asfalt valt heb je geen schaafwonden op je billen want de crash pants vangen het meeste van de val dan op. Al ben je nieuw in het skeeleren dan is dit heel handig. Ook als je niet nieuw bent is het handig. Als je een gekke stunt probeert kan je ook hard achterover vallen. Het beschermt je bovenbeen, heup en je stuitje.

belangrijke tips voor veilig skate

Voordelen van veilig skaten

Als je veilig gaat skaten is het leuker voor iedereen. Als je niet veilig skate kan dat ook voor problemen zorgen met andere skaters om je heen. Stel je voor je kijkt niet goed om je heen en gaat als kip zonder kop rond skaten dan gaat het snel fout en komen er botsingen. Let dus goed op je omgeving tijdens het veilig skaten. Veilig skaten brengt de volgende voordelen met zich mee:

  1. Je bent meer beschermd waardoor je ook zelfverzekerder kan skaten
  2. Grote kans op minder blessures
  3. Je waarborgt de veiligheid voor jezelf en anderen
  4. Jij en je mede skaters kunnen meer plezier hebben

Het is belangrijk om elke buitensport waaronder dus ook skaten veilig te beoefenen. Dit doe je onder anderen door de juiste skate bescherming te kopen. Bekijk ons uitgebreide skate bescherming assortiment via de onderstaande ‘shop nu‘ knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?