top 5 buitensporten van dit moment

Top 5 Buitensporten van dit Moment

Er zijn veel buitensporten waar mensen nog niet veel van af weten, dit komt omdat nog niet iedereen hier bekend mee is. Toch is er meer buiten te doen dan je denkt. Er zijn een aantal sporten die al langer bestaan maar ook sporten die vrij nieuw zijn. Bekijk de top 5 buitensporten van dit moment:

1: Stand Up Paddle Boarden

Stand up paddle boarden of te wel Suppen is in een korte tijd razend populair geworden. Het is voor iedereen geschikt en je kunt je eigen tempo bepalen. Je kunt er recreatief op suppen maar bijvoorbeeld ook yoga op uitoefenen. Er worden ook wedstrijden gedaan op een supboard. Het is dan ook een intensieve sport dat veel krachttraining vereist. Je gebruikt namelijk meer spieren dan je denkt. Wil je meer weten over waarom Suppen zo gezond voor je is? Lees dan onze blog: De 5 Belangrijkste Gezondheidsvoordelen van Stand Up Paddle Boarding

2: Skeeleren / Inline Skaten

skeeleren populaire buitensport

Skeeleren is een sport waar iedereen wel bekend mee is. Vaak beginnen kinderen van jongs af aan dit al te leren. Toch kun je skeelers voor verschillende doeleinden gebruiken, dit hang af van het soort skate. Er zijn skeelers voor ontspanning, waarmee je buiten een recreatief rondje gaat skeeleren. Ook zijn er stunt-skates, hiermee kun je allerlei tricks en trucs beoefen over allerlei obstakels heen. Wel raden wij aan om ten alle tijden skate bescherming te dragen voor de veiligheid. Bekijk onze blog over het dragen van de juiste bescherming tijdens het skeeleren voor meer informatie.

3: Steppen / Stuntsteppen

stuntsteppen populaire sport

De term steppen wordt vooral gebruikt voor de jongere kinderen die een step gebruiken om mee buiten te spelen. Stuntsteppen is iets heel anders en wordt tegenwoordig ook meer bekend. Skateparken worden namelijk niet alleen gebruikt om te skateboarden maar ook om te stuntsteppen. Het is een geweldige sport waarmee je veel verschillende stunts mee kan maken.  Doordat je gefocust bent op de stunt die je wilt gaan maken heb je niet door dat het een goede conditie training is en waarbij je intensief aan het sporten bent. In onze blog lees je wat er zo gezond aan is: De 5 Belangrijkste Gezondheidsvoordelen Van Stuntsteppen    

4: Skateboarden

skateboarden populaire sport

Skateboarden is vergelijkbaar met stuntsteppen, maar toch is het een totaal andere sport. Met skateboarden heb je meer balans nodig, doordat je geen handvatten hebt, daarnaast maak je hele andere bewegingen. Je kunt oneindig veel tricks en trucs oefenen met een skateboard. Ook kan er veel verschil zitten in welk skateboard je gebruikt, koop altijd het juiste skateboard. Het is natuurlijk geen team sport, maar het is wel gezellig om met vrienden in het skatepark elkaar verschillende stunts te leren. Ook bij deze sport is het verstandig om bescherming te dragen, doordat het geen zachte ondergrond is. Bekijk de leukste Skateparken van Nederland in onze blog.

5: Foilen

foil surfen populaire sport

Nog niet iedereen heeft gehoord van het Foil surfen (hydrofoiling). Het is een totaal verschillende ervaring vergeleken met normaal surfen of windsurfen. Je raakt tijdens het foilen namelijk het water niet met het board. Bij de staart van het board zit een lange staart/vin, dit zorgt ervoor dat het board omhoog gelift wordt wanneer er genoeg snelheid bereikt wordt. Hierdoor kun je extra snelheid maken en voelt het alsof je over het water zweeft. Je kunt er ook een wing bij gebruiken, dit hou je vast in je handen om nog meer wind op te vangen. Dit is vergelijkbaar met een windsurf zeil maar dan zit deze niet gevestigd aan het board. Het is een sport waarbij je ook veel spierkracht nodig hebt, maar dit bouw je vrij snel op als je regelmatig foiled.

Vond je dit blog over de top 5 buitensporten van dit moment interessant en wil je éen of meerdere van de sporten gaan beoefenen? De benodigde artikelen van de bovenstaande buitensporten zijn in onze uitgebreide webshop te vinden. Bekijk ons uitgebreide assortiment via de onderstaande ‘shop nu’  knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?