tips voor te skaten steppen in de winter

Tips voor te Skaten/Steppen in de Winter​

Als het weer kouder wordt buiten en het vaker gaat regenen, zijn veel skateparken nat en niet (goed) bruikbaar. Dit komt door onder andere het verhoogde risico vanwege de gladheid en de grote kans dat het regenwater schade aan je skateboard/step/ kan aanbrengen. Bekijk hieronder mijn 4 tips voor het skaten/steppen met slecht weer en in de winter.

1. Kleed je warm aan

Een van de meest voor de hand liggende, maar ook een van de meest belangrijke dingen is de juiste kleding aantrekken tijdens het skaten in de winter. Tijdens het skaten wil je vaak flexibel je lichaam kunnen bewegen en daarvoor is een winterjas meestal niet erg handig. Wat je kan doen om minder kou te vatten maar nog wel te kunnen skaten zonder dat je jas in de weg zit is thermokleding aantrekken onder je gewone kleding. Dit zorgt ervoor dat je nog veel bewegingsvrijheid hebt, maar tegelijkertijd ook warm blijft.

2. Zoek naar overdekte spots in de buurt

Als je lokale skatepark in Nederland (of België) te nat of te glad is om te skaten is het geen goed idee om toch te proberen op dit park te skaten. Wat je beter kan doen is zoeken naar overdekte skatespots bij jou in de buurt. Denk hierbij aan garages, tunnels of andere plekken met een vlakke grond en een dak boven je hoofd. Zorg er vooral als je bij een garage skate wel voor dat je mensen niet tot overlast bent. Niet iedereen waardeert namelijk dat er skateboarders aan het skaten zijn in een gehorige garage.

skate in de winter indoor skate park

3. Ga naar een indoor skatepark

Indoor skateparken zijn volgens velen de beste plek om in het najaar te skaten. Erg begrijpelijk, omdat dit plekken zijn die gemaakt zijn om specifiek in geskateboard te worden zonder dat mensen daar last van hebben en die ook nog eens verwarmd en bedekt is. Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste indoor skate parken van Nederland

Als je nog nooit naar een skatepark geweest bent is het handig om de 7 belangrijkste regels voor skaten in een skatepark door te nemen.

4. Gebruik een zak over je skateboard om hem droog te houden

Als je voor het skaten naar je spot toe moet lopen of fietsen terwijl het regent, is het handig om je board in een vuilniszak of een speciale Rain Cover mee te nemen. Water kan je skateboard namelijk flink beschadigen. Je lagers kunnen dan bijvoorbeeld gaan roesten en je deck absorbeert het water waardoor hij vochtig wordt en je minder ‘pop’ hebt bij je tricks. Door je board in een zak mee te nemen waardoor hij geen water opvangt terwijl je naar je spot of skatepark gaat als het regent, kan je dus schade voorkomen.

Na het lezen van dit blog enthousiast geworden om te gaan skateboarden? Bekijk dan vooral ons uitgebreide assortiment aan skate artikelen. Van stuntsteps tot aan skateboards, wij hebben het! Bekijk het skate assortiment via de onderstaande ‘shop nu’  knop.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?