snelheid met skeeleren

Tips voor Snelheid Tijdens het Skeeleren

Tips voor meer snelheid tijdens het skeeleren

Skeeleren kan erg lastig zijn, zeker als beginner. Wil je lekker snel gaan en iedereen inhalen? Dan ben je op de juiste plek! Hieronder hebben wij 4 tips neergezet om optimaal snelheid te pakken:

1. Door je knieën

Wanneer je recht op staat vang je de meeste wind en ervaar je de meeste weerstand. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een klein beetje door je knieën te gaan. Let op dat je met een bolle onderrug staat en niet met een holle, dit is erg belangrijk om rugklachten te voorkomen. Het is handig om je heupen naar Vooren te brengen om zo een bolle vorm te behouden.
Inline skeeleren
skeeleren afzet

2. Lange afzet

 Een lange afzet wordt gebruikt om meer snelheid naar het asfalt toe te passen. Om je afzet zo lang mogelijk te maken moet je in een hoek van 70-90 graden staan met je knieën. Deze houding zorgt ervoor dat je gestroomlijnder word. 
 
Veel beginners zetten vaak hun skeelers zijwaards neer na het afzetten om nog een keer af te zetten. Echter maak je hierbij niet optimaal gebruik van je afzet. Probeer als volgende je voet naar achter te duwen tijdens het afzetten. Probeer hierna de hiel van je skeeler omhoog te brengen naar iets onder je heup, en je zult veel verschil merken.

3. Wielen

De wielen van je skeeler zijn erg belangrijk. Hoe groter de wielen, des te minder controle. Het voordeel van grote wielen is de snelheid die je ermee kan maken. De grote van de wielen is belangrijk, maar hiernaast heb je ook nog de keuze om een skeeler te kiezen met 3 of 4 wielen.

Een skeeler met 3 wielen heeft vaak een korter frame. Een korter frame maakt de skeeler behendiger. Een skeeler met 4 wielen heeft meer oppervlak op het asfalt en zo kan je dus meer kracht overbrengen. Dit gaat wel ten koste van de mobiliteit.
tips voor snelheid tijdens het skeeleren
tips voor snelheid tijdens het skeeleren

4. Valbeweging

Tijdens het skeeleren is het van groot belang om van de ene skeeler op de andere te vallen (overdreven gezegd) en de zwaartekracht je te laten helpen. Aan het eind van je afzet kun je wachten tot je niet meer op het betreffende been kan staan en je op de ander valt. Door deze beweging kun je meer kracht toepassen voor de volgende afzet.

Na het lezen over de beste tips voor snelheid tijdens het skeeleren te maken tot de realisatie gekomen dat je snellere skeelers nodig hebt? Bekijk dan vooral ons uitgebreide skeelers assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?