leren wakeboarden

Tips voor Leren Wakeboarden

Wakeboarden is een lastige sport om mee te beginnen, daarom zijn er veel vaardigheden die mensen in het begin vaak fout doen. In deze blog gaan wij het voornamelijk hebben over het wakeboarden achter een kabel. Hieronder hebben wij een paar tips neergezet voor het uitvoeren van deze vaardigheden:

1. Ollie

Wat vaak fout gedaan wordt bij een ollie is het board recht onder je houden. De manier waarop je dit kan verbeteren is door je schouders recht te houden tijdens het uitvoeren van de trick. Dit zorgt voor meer stabiliteit waardoor de landing dan ook beter is.
wakeboard evenwicht

2. Blijven staan/ bochten maken

Het staan op een wakeboard kan erg lastig zijn voor beginners. Veel mensen hebben daarom ook moeite bij het maken van bochten. Een simpele tip voor dit is naar achter te leunen. Je kan zo ver naar achter leunen als je zelf wilt. Dit komt vooral goed van pas in de bochten van ‘kabel’ wakeboarden.
wakeboard sprong
wakeboard insturen

3. Insturen op Sprongen

Veel wakeboarders verliezen hun evenwicht net voordat ze een schans op gaan. Dit komt omdat de kabel je erg naar het midden trekt. Om dit te voorkomen is het van belang om op de schans in te sturen. Een meter of 2 voordat je de sprong maakt stuur je in op de schans zodat de kabel je niet gelijk naar binnen trekt. Door deze beweging te maken ga je recht over de schans heen.   

4. Springen

Hoe behoud ik mijn evenwicht in de lucht? Bij het springen is het handig om met één hand de kabel vast te houden, zodat je je andere hand vrij hebt om je evenwicht mee te bewaren. Dit zorgt er ook voor dat je niet draait wanneer je van de oppervlakte af bent. Dit zien we vaak gebeuren, doordat je schouders gedraaid zijn (dit komt door het vasthouden van de kabel) gaat de rest van je lichaam ook mee. Daarnaast is het belangrijk om jezelf rustig te laten vallen inplaats van omhoog te springen tijdens het springen op een schans. 

wakeboard kabel

Na het lezen van dit blog enthousiast geworden om je eigen watersport gear aan te schaffen? Bekijk dan vooral ons uitgebreide watersport assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?