stunt skeelers kopen

Stunt Skeelers Kopen, Waar Let je Op?

Ga je nieuwe stunt skeelers kopen? Dan moet je op bepaalde dingen letten voordat je de skeelers koopt. Hieronder hebben wij de belangrijkste dingen waarop je moet letten voordat je nieuwe stunt skeelers gaat kopen op een rij gezet:

1. Pasvorm

Als je nieuwe stunt skeelers gaat kopen dan moet je goed letten op de pasvorm, niet alle skates vallen hetzelfde. Om deze reden is je schoenmaat niet altijd de juiste maat. De stunt skeeler moet goed strak zitten maar mag niet knellen. Als je aan het stunten ben moet het strak en goed om je voet zitten. Al zit je skate te los dan kan je door je enkel gaan tijdens het skaten en dat wil je niet. Let dus eerst goed op dat je skeelers goed om je voeten zitten voordat je gaat stunten. Het is overigens belangrijk om je tenen vrij te houden, ze mogen niet bekneld zitten.
stunt skeelers kopen
stunt skates wielen

2. Wielen

Wanneer je normaal op recreatieve skeelers skate en dan over gaat op stunt skates dan zal je erg moeten wennen aan de wielen. De wielen van stunt skeelers zijn veel kleiner dan die van normale skeelers. Daarnaast zijn de wielen ook veel dikker en iets platter qua vorm, dit zorgt namelijk voor een perfecte grip op de grond en op de toestellen in het skatepark. Bij de wielen is vooral het materiaal van de wielen en de kwaliteit van de lagers belangrijk. Deze twee factoren bepalen namelijk voor een groot deel je skate ervaring.

3. Frame

Het frame is heel belangrijk van je stunt skeelers, je koopt stunt skeelers omdat je wil stunten in het park (of op straat). Om te kunnen stunten heb je een goed frame nodig. Daarnaast is het ook belangrijk dat de wielen die in het frame hangen wel geschikt voor mee te stunten. Bij goede stunt skates zullen de middelste wielen verder van elkaar staan, waarbij er zich in het midden een inham/groef in het frame zit zodat je makkelijker kunt grinden. Niet alleen de ruimte tussen de wielen is belangrijk maar ook de soulplate die zich aan de zijkant van het frame bevind. Met de soulplate kan je ook grinden. Wanneer de plaat te klein is dan glij je al gauw weg en dat is iets dat je niet wilt.
stunt skeelers kopen

4. Schoen

De schoen van stunt skeelers zijn anders dan die van normale skeelers want de normale skeelers hebben een halfhoge schoen en de stunt skeelers hebben een hoge schoen. Met stunt skeelers heb je dus een hogere schoen en dat zorgt voor meer stabiliteit dan bij een lagere schoen. Stunt skeelers zijn ook zwaarder dan normale skeelers en zijn dus gemaakt voor een skatepark en niet voor lange afstanden op de weg.

Ben je na het lezen van onze tips voor stunt skeelers kopen er klaar voor om de knoop door te hakken en de skates aan te schaffen? Bekijk dan ons uitgebreide stunt skeelers assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?