skatepark utrecht

Skateparken Utrecht

Skateparken Utrecht

Waar in Utrecht kan je leuk skaten? Dit vroegen wij ons ook af. Wij hebben onderzocht wat de leukste parken zijn van Utrecht. In ons onderzoek kijken we naar de obstakels in het park maar ook naar bijvoorbeeld de bereikbaarheid, entreeprijs en openingstijden. Ook nemen we mee of het een outdoor of indoor park is. In de onderstaande kopjes vind je meer infomatie over de top 3 skateparken in Utrecht.

Tabel: top 3 skatepark locaties in Utrecht

PLAATS
NAAM
OMGEVING
UtrechtSkatepark UtrechtIndoor
UtrechtSkatepark Ruigenhoek
outdoor
Utrecht
Skatepark Transwijk
outdoor
skatepark utrecht

1. Skatepark Utrecht

Dit indoor skatepark is sinds 2012 de eerste in Utrecht. Het park wordt beheerd door 2 beheerders en verschillende vrijwilligers. Het park is voor en door skateboarders gemaakt. De bedoeling van het park is dat het voor alle niveaus een uitdagend park is. Het park maakt soms kleine aanpassingen om het park te verbeteren en te vernieuwen. Het park is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Stuntsteps en BMX fietsen zijn niet toegestaan in het park.

Adres: 3527 LD, Utrecht

2. Skatepark Ruigenhoek

Dit skatepark is gevestigd in Ruigenhoek. Het park is buiten en is ideaal om een dagje te bezoeken. Er is veel ruimte en skaters van elk niveau hebben hier genoeg uitdaging. De grote ruimte bied ook mogelijk om snelheid te kunnen maken in het park. Ideaal als je trucs wilt oefenen met meer snelheid.

Adres: Poldergebied Overvecht, Utrecht

skatepark ruigenhoek
skateparken utrecht

3. Skatepark Transwijk

Dit outdoor skatepark heeft een aantal leuke obstakels. Het is een groot buitenpark waar voor iedereen wat te doen is. Zowel voor beginners als gevorderden is het park aan te raden. In het naastliggende park is er ook genoeg ruimte om even uit te rusten. Het park is 24\7 geopend voor iedereen.

Adres: 3526 ZB, Utrecht

Benieuwd naar de beste skateparken van Nederland? Bekijk onze opsomming van de top 5 skateparken van Nederland.

Wil je graag naar een van deze skateparken maar heb je je skate gear nog niet compleet? Neem dan vooral een kijkje in onze webshop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?