skatepark-blaarmeersen

Skateparken Gent

Skateparken Gent

Waar in Gent kan je leuk skaten? Dit vroegen wij ons ook af. Wij hebben onderzocht wat de leukste skate parken van Gent zijn. In ons onderzoek kijken we naar de obstakels in het park maar ook naar bijvoorbeeld de bereikbaarheid. Bekijk het resultaat van het onderzoek hier onder.

Tabel: Top 5 Skateparken Gent

PLAATS
NAAM
Style
9000, Gent
Skatepark Blaarmeersen
Street
9050, GentbruggeSkatepark SBA GENTStreet
Gent
Skatepark KeizerparkStreet
9040, Gent
Skatepark Westveld
Street
Zuidparklaan, GentSkatepark ZuidStreet

1. Skatepark Blaarmeersen

In Gent kan je het grootste skatepark van België vinden. Het skatepark is meer dan 4000m2 groot en is opgesplitst in 7 area’s waar niet alleen de skaters maar ook de free-runners, BMX’ers en inline skaters hun ding kunnen doen. Er worden hier ook skate evenementen en wedstrijden gehouden voor de jeugd.

Het park is makkelijk te vinden via google maps en ook is het goed te bereiken in de stad.

skatepark-blaarmeersen
skatepark sba gent

2. Skatepark SBA GENT

Dit indoor skatepark is onderdeel van de SkateBoard Academy. Je kunt hier diverse obstakels skaten die ideaal zijn voor de lerende beginner. SBA geeft ook les in skateboarden op deze locatie. Dit indoorpark is dagelijks open van 12:00 tot 18:00. Houdt rekening met een entreeprijs van circa €5.

3. Skatepark Keizerpark

Dit naadloze betonnen skatepark gelokaliseerd in het Keizerpark is een outdoor park. Het park bestaat uit een Funbox, Ledge en een Quarter pipe met een extension. Het is een leuk park in een mooie omgeving. Daarnaast heb je in dit park veel ruimte om flat-ground tricks te oefenen.

skatepark keizerpark gent

4. Skatepark Westveld

Dit park bevat enkele street elementen zoals stairs en rails. Het skatepark is 24/7 open. Het beton van het park loopt wel een beetje achter, maar voor de rest is het een leuk park om te skaten. 

Het voornaamste voordeel aan dit park is dat je meer beschut zit voor eventuele wind.

5. Skatepark Zuid

Dit skatepark is een van de oudere skateparken in Gent. Maar nog steeds bevat dit skatepark coole street obstakels om plezier mee te hebben. Als je in de buurt van dit skate park woont dan is het zeker een bezoekje waard.

skatepark zuid gent

Benieuwd naar wat de beste skateparken van België zijn? Bekijk dan onze top 5 skateparken van België blog.

Wil je graag naar een van de bovenstaande skateparken maar heb je je skate gear nog niet compleet? Neem dan vooral een kijkje in onze webshop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?