skateparken brussel

Skateparken Brussel

Skateparken Brussel

Waar in Brussel kan je leuk skaten? Dit vroegen wij ons ook af. Wij hebben onderzocht wat de leukste skateparken zijn van Brussel. In ons onderzoek kijken we naar de obstakels maar ook naar bijvoorbeeld de bereikbaarheid van het park.

Tabel: Beste Skateparken Brussel

NAAMOMGEVINGENTREE
Skatepark UrsulinenpleinOutdoorGratis
Sk8 PortOutdoorGratis
Byrrrh Outdoor/Indoor5€

1. Skatepark Ursunilenplein 

Dit mooie skatepark in hartje brussel heeft een grote bowl, verschillende ramps, schansen en rails. Elke skater kan hier zijn/haar ding doen. Er worden hier ook vaak kleine wedstrijdjes en workshops gegeven.

Skatepark ursunilenplein 
sk8-port-brussel
sk8 port brussel

2. Sk8 Port

Dit nieuwe skatepark, gebouwd op initiatief van de Haven van Brussel, heeft een oppervlakte van 600 m2. Er zijn genoeg leuke objecten om op te skaten. De grote kraan boven het skatepark geeft het skatepark een unieke look. 

Het enige nadeel van dit skatepark is dat het ver van het centrum af ligt.

3. Byrrrh And Skate

Brussel had sinds 2005 geen indoor skateparken meer. Maar daar bracht Youssef Abaoud met zijn Team verandering aan. Het team begon te zoeken naar een bijpassend pand om hun DIY skatepark te bouwen. Na het succes van het indoor skatepark hebben ze ook een outdoor skatepark gebouwd aan de buitenkant van het pand. En dat is allemaal gelukt zonder vergoeding van de gemeente! Het skatepark zelf bevat genoeg variatie in objecten, het park is echter wel voornamelijk gemaakt voor skateboarders. Al ben je in de buurt van Brussel dan is dit park zeker een bezoekje waard.

byrrrh and skate
byrrh skatepark brussel

Wil je graag naar een van deze skateparken maar heb je je skate gear nog niet compleet? Neem dan vooral een kijkje in onze webshop.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?