top 5 skateparken belgie

Skateparken België

Waar in België kan je leuk skaten? Dit vroegen wij ons ook af. Wij hebben onderzocht wat de leukste parken van België zijn. In ons onderzoek kijken we naar de obstakels in het park maar ook naar bijvoorbeeld de bereikbaarheid. Bekijk het resultaat van het onderzoek hier onder.

Tabel: Top 5 Skateparken België

PLAATS
NAAM
Style
Skatepark Blaarmeersen
Street
Skatepark Antwerpen Noord
Bowl
Bilzen
 Skatepark De KimpelStreet
Roeselare
 Trax skatepark
Street
Oostende Skatepark de velodroom
Bowl

1. Skatepark Blaarmeersen

In Gent kan je het grootste skatepark van België vinden. Het skatepark is meer dan 4000m2 groot en is opgesplitst in 7 area’s waar niet alleen de skaters maar ook de free-runners, BMX’ers en inline skaters hun ding kunnen doen. Er worden hier ook skate evenementen en wedstrijden gehouden voor de jeugd.

Het park is makkelijk te vinden via google maps en ook is het goed te bereiken in de stad.

skatepark-blaarmeersen
skatepark antwerpen

2. Skatepark Antwerpen Noord

Dit prachtige skatepark van naadloos beton werd ontworpen door het Amerikaanse Team Pain en beschikt over de eerste full-pipe in de Benelux! De bowl is razend populair geworden en skaters en bmx’ers komen uit alle windrichtingen hierheen om te skaten. De skatebowl is behoorlijk spectaculair en niet ongevaarlijk. Het dragen van een helm en beschermende kleding is aanbevolen. Het skatepark ligt vrij centraal in Antwerpen en is gemakkelijk te bereiken.

3. Skatepark De Kimpel, Bilzen 

Dit betonnen skatepark is wat kleiner maar zeker leuk. Het park is gloednieuw en is daarom ook in nette staat. Het park bezit quarter pipes, ledges, rails, stairs, en een manual pad. Het skatepark is goed te bereiken en is dagelijks open van 9:00 tot 22:00.

skatepark de kimpel
trax skatepark

4. Trax Skatepark, Roeselare 

Dit park is speciaal gemaakt voor hoe skateboarders het willen hebben. Daarom bezit het veel street elementen zoals stairs en rails. Zowel voor beginnende als gevorderde skaters is dit park ideaal. Het skatepark is 24/7 open.

5. Skatepark de Velodroom

De Velodroom is meer dan enkel een mega coole skatespot, er is nog voldoende ruimte om te relaxen in het gras. Dit park is meer gericht op het bowl skaten en daar is ook zeker genoeg ruimte voor. 

skatepark de velodroom

Wil je graag naar een van de bovenstaande skateparken maar heb je je skate gear nog niet compleet? Neem dan vooral een kijkje in onze webshop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?