skateparken amsterdam

Skateparken Amsterdam

Skateparken Amsterdam

Waar kun je skaten in Amsterdam? Dat is een vraag die ook wij aan onszelf stelden. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste skateparken in Amsterdam. In de tabel verder in dit artikel vind je meer informatie over de locaties. 

Wij hebben onderzoek gedaan naar de onderstaande skate spots. Dit zijn de populairste skateparken in Amsterdam op basis van variaties, aantal obstakels en bezoekersaantallen. Ook hebben we met ons onderzoek gekeken of de stuntparken indoor of outdoor zijn. En tot slot hebben we factoren zoals eventuele openingstijden, nieuwheid en eventuele entree prijs meegenomen in onze beoordeling. We hebben een top 5 opgesteld voor de leukste skate spots in Amsterdam: 

skateparken amsterdam

Tabel: top 5 skatepark locaties in Amsterdam

PLAATS
NAAM
OMGEVING
Amsterdam
Skatepark Urban Sport Zone Zeeburgereiland
Outdoor
AmsterdamSkatepark NOORD
Indoor
Amsterdam
Skatepark Amsterdam-Zuid
Outdoor
Amsterdam
Skatepark Museumplein
Outdoor
AmsterdamSkatepark Veldje 14
Outdoor

1. Skatepark Urban Sport Zone Zeeburgereiland

Dit is het grootste outdoor skatepark van Nederland. Het park is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het park is zo’n 4000 vierkante meter groot! Het park is geschikt voor skateboarders, bmx’ers, inline skaters etc. Dit skatepark was het idee van skater Stan Postmus, het park is dan ook gemaakt door de beste skatepark architect bureaus, namelijk; Glifberg en Lykke

Er zijn hier altijd wel mensen actief bezig en gezien het een outdoor park is, is het ook nog eens geheel gratis!

Adres: Eef Kamerbeekstraat 43, Amsterdam

2. Skatepark Noord

Skatepark Noord, is een heel vet skatepark. Het is een indoor skatepark geschikt voor beginners en gevorderden. Het leuke is dat hier ook skateboard lessen worden gegeven voor zowel jong als oud. De entree is €6,- voor 2 uur en 25 minuten. Bij regen kan je dus altijd nog in dit indoor park gaan skaten.

Adres: Aambeeldstraat 12, 1021 KB Amsterdam

3. Skatepark Amsterdam Zuid

Dit buiten skatepark behoort ook tot een van de grootste parken van Amsterdam, waarbij vrijwel alles te te vinden is. Van lage banks tot aan quarterpipes.  Dit park is ook geschikt voor alle niveau’s.

Adres: Olympiaplein, 1076 AM Amsterdam

4. Skatepark Museumplein

Dit is misschien wel de bekendste skate spot van Amsterdam, dit komt vooral door de ligging. Het park is niet al te groot, maar er zijn genoeg attributen om je de hele dag te kunnen vermaken.

Adres: Honthorststraat 22, 1071 DG Amsterdam

5. Skatepark Veldje 14

Dit skate park is perfect voor beginners. Er zijn veel variaties qua quarterpipes en banks. Het enige nadeel is dat het park relatief klein is waardoor het al gauw te druk wordt in het park.

Adres: Middenmeerpad 7, 1098 SM Amsterdam

Kaart – Skateparken Amsterdam

Wil je meer populaire skateparken aan je lijstje kunnen toevoegen? Bekijk dan onze top 5 skateparken in Nederland.

Wil je graag naar een van deze skateparken maar heb je je skate gear nog niet compleet? Neem dan vooral een kijkje in onze webshop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?