longboard pumptracks in nederland

Longboard Pumptracks in Nederland

Wat is pump track longboarden?

Pumptracks zijn Bulten en kuilen die elkaar ritmisch opvolgen. Samen met bochten vormt het een aaneengesloten circuit. Zonder te steppen of te trappen rijd je ‘pompend’ over de baan. Je kunt het eigenlijk zien als een mix van een BMX baan en een skate baan, daardoor is het onder andere geschikt voor longboarders.

Top 5 pump track spots voor longboarden in Nederland

Er zijn meerdere pumptracks in Nederland. Wij waren benieuwd wat nou de 5 beste plekken van Nederland zijn, dus hebben we dat onderzocht! Wij kijken naar de beste pump track baan door middel van de kwaliteit van de baan en de reviews van de bezoekers. De top 5 is te zien in de tabel hieronder.

Tabel: top 5 pumptracks voor longboarden in Nederland

PLAATS
NAAM
OMGEVING
Roosendaal

Pump Track Roosendaal

Outdoor
Tilburg

Pump Track Tilburg

Outdoor
GelderlandPumptrack eiland van Maurik
Outdoor
Noord-brabant

Pump Track Ponderosa

Outdoor
Utrecht

Pump Track Wijk bij Duurstede

Outdoor

1. Pump track Roosendaal

De baan is met een afmeting van 3500 m2 de grootste pumptrack baan van de wereld. De pumptrack is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren, longboarden of met een BMX rijden. Door de hobbels ga je vloeiend over de baan zonder te trappen.

2. Pump Track Tilburg

De Tilburgse pumptrack is onderdeel van de Urban Playground 013 bij het nieuwe Spoorpark dat in 2019 is geopend. Op het goede asfalt kan je met bijna elk type wiel(en) rijden. Door de hobbels ga je vloeiend over de baan zonder te trappen.

3. Pumptrack eiland van Maurik

Bij Vakantiepark Eiland van Maurik is er een Pumptrack. De baan is aaneengesloten, zodat je eindeloos rondjes kunt rijden. Daarnaast heeft de baan toffe hoogte verschillen en bochten die het parcours extra uitdagend maken. Heb je geen eigen voertuig voor de pumptrack? Dan kun je bij de receptie van het vakantiepark een BMX  freestyle fiets en helm huren. Mensen die op het vakantiepark verblijven hebben gratis toegang, mensen die van buiten af komen moeten €5 toegangskosten betalen.

4. Pump Track Ponderosa

Deze pumptrack is in 2018 gerealiseerd met een lengte van 150 meter. Deze pumptrack is toegankelijk voor zowel campinggasten als publiek van buitenaf. Je kunt op de camping ook BMX fietsen en steps huren voor gebruik op de pumptrack.

5. Pump Track Wijk bij Duurstede

Deze geweldige pump track baan is gerealiseerd in 2019 en ligt 20 minuten van Utrecht af. De baan is precies 100 meter lang en heeft een mooi recht stuk gevolgd door enkele bochten, waaronder een S-bocht. Het speciale asfalt mengsel is in de afgelopen jaren ontwikkeld tot de ideale asfalt laag.

Longboard pump tracks Nederland Kaart

Conclusie

De bovengenoemde pumptrack locaties zijn toegankelijk voor iedereen die het leuk vind om van een berg/heuvel te rollen met een longboard of ander outdoor-fun voertuig. Het verschilt per baan of er vrije toegang is of dat er kosten worden berekend.

Heb je nog geen longboard en wil je graag een longboard kopen? Vergeet dan zeker niet een kijkje te nemen op onze skate webshop! Vergeet daarnaast ook zeker niet om skate bescherming te dragen om pijn en eventuele blessures te voorkomen. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?