longboard downhill spots in nederland

Longboard Downhill Spots in Nederland

Wat is downhill longboarden?

Longboarden word een steeds populairdere sport in Nederland. Het idee van downhill longboarden is om zo snel mogelijk van een berg af te rollen met je longboard. Hiervoor gebruik je een extra lang skateboard, ook wel longboard genoemd, dit board heeft extra grote wielen en een speciale shape om lange afstanden en goede bochten te kunnen maken.

Top 5 downhill spots voor longboarden in Nederland

Om naar beneden te kunnen skaten, heb je natuurlijk wel een berg of heuvel nodig. Maar hebben wij dat wel? Dat vroegen wij ons ook af en we hebben dat dus meteen uitgezocht! Uit ons onderzoek blijkt dat je zeker wel een paar locaties hebt in Nederland om goed te kunnen downhill longboarden (in de onderstaande tabel te zien). We kijken naar de hoge en lange wegen waar je goed van af kunt rollen met je longboard zonder te veel obstakels tegen te komen.

PLAATSNAAMOMGEVING
GelderlandDe PosbankOutdoor
DrentheDe VambergOutdoor
BloemendaalDe Hoge DuinOutdoor
UtrechtDe Utrechtse HeuvelrugOutdoor
UtrechtDe Utrechtse HondsrugOutdoor

1. De Posbank

De Posbank is met alle afdalingen waar de plaats over beschikt een plek waar veel longboarders graag komen en de perfecte plek om je downhill skills te oefenen. Longboarden op de Snippendaalseweg mag. Helaas mag je op de Posbank zelf niet longboarden.

 

2. De Vamberg

De vamberg is sinds 2018 een perfecte downhill locatie. Op het fietsparcours op de Vamberg is eenrichtingsverkeer! oftewel de perfecte plek om je skills te oefenen zonder tegenliggers tegen te komen (op een paar stukken na).

3. De Hoge Duin

De Hoge Duin is een van de beste plekken om downhill longboarden te oefenen. Er is een heuvel met goed asfalt, een mooie omgeving en je kan er lekker zitten om even pauze te houden. De buurt ondersteund de skaters. Je word nooit weggestuurd en je mag altijd je flesjes water vullen of een pleister vragen.

4. De Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is volgens Marian Blankman (onderzoeker, auteur en leraaropleider aardrijkskunde) een gunstige plek met goed asfalt om downhill longboarden te oefenen.

5. De Utrechtse Hondsrug

Ook de Utrechtse Hondsrug is volgens Marian Blankman een gunstige plek met goed asfalt om downhill longboarden te oefenen.

Conclusie

De bovengenoemde locaties zijn voor iedereen toegankelijk die graag met een longboard wilt cruisen op de mooiste downhill locaties van Nederland.

Heb je nog geen longboard maar wil je wel graag een longboard kopen? Neem dan vooral een kijkje in onze skate webshop!        

Vergeet daarnaast ook zeker geen skate beschermers te dragen tijdens het longboarden om pijn en eventuele blessures te voorkomen. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?