longboard cruise spots in nederland

Longboard Cruise Spots in Nederland

Wat is cruise longboarden?

Cruisen is het ontspannen en op een vloeiende manier rijden op een longboard. Je rijd langzaam van de ene plaats naar de andere plaats op een platte weg genietend van de mooie omgeving en natuur om je heen. Hiervoor gebruik je een extra lang skateboard, ook wel longboard genoemd, dit board heeft extra grote wielen om lange afstanden te rijden.

Top 5 cruise spots voor longboarden in Nederland

Cruisen op een longboard in Nederland kan goed, omdat Nederland weinig bergen en heuvels heeft. Wij vroegen ons af wat de beste cruise plekken zijn dus hebben we dat onderzocht! Er zijn genoeg mooie cruise longboard spots in Nederland (te zien in de tabel hieronder). We kijken naar hoe goed het asfalt is, of het lange en mooie rechte wegen zijn en of de omgeving mooi is. 

skateparken hoofddorp headville

Tabel: top 5 cruise spots voor longboarden in Nederland

PLAATS
NAAM
OMGEVING
Den HaagBoulevard van Scheveningen
Outdoor
RotterdamRotterdams Kralingse plasOutdoor
UtrechtHet Lint Maximapark
Outdoor
UtrechtFort VechtenOutdoor
Noord-BrabantSteurgatOutdoor
 

1. De Boulevard van Scheveningen

Bijna niets is zo mooi als op je longboard cruisen langs de boulevard op Scheveningen. Er ligt aan de kust van Nederland een pad van 2 km op heerlijk glad asfalt en dat maakt Scheveningen de perfecte locatie om met je longboard te cruisen.

2. De Rotterdams Kralingse plas

Dit fietspad begint om de Kralingse plas en eindigt om de Zevenhuizerplas. Je hebt hier mooie bruggetjes over het water en uitzicht over de Rotterdamse skyline. Je rijd door de bossen en je hebt hier genoeg plekken om pauze te nemen voor een drankje of een snack.
 

3. Het Lint Maximapark

Het Maxima park is de ideale plek voor skaters, dat komt omdat er geen auto’s zijn toegestaan. De 8 kilometer lange weg biedt ook nog eens schitterend uitzicht over de Haarrijnseplas. 

4. Fort Vechten

De route langs het fort van vechten heeft een schitterende groene omgeving met heerlijk NIEUW asfalt. Naast het fort is er een parkeerplaats met oldtime duckies, ook een aanrader om even naar te kijken!

5. Fort Steurgat

Fort Steurgat: het meest zuidelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In de zomer kan je genieten van bootjes die over het water varen. Met het mooie uitzicht over fort steurgat en het prima stuk asfalt raden wij het zeker aan om een keer een kijkje te nemen.


Cruise Spots Nederland Kaart

Conclusie

De bovengenoemde locaties zijn voor iedereen toegankelijk die graag met een longboard wilt cruisen op de mooiste locaties van Nederland.

Heb je nog geen longboard maar wil je wel graag een longboard kopen? Neem dan vooral een kijkje in onze skate webshop!        

Vergeet daarnaast ook zeker geen skate beschermers te dragen tijdens het longboarden om pijn en eventuele blessures te voorkomen. Deze zijn wederom te vinden op onze website.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?