leuke weetjes over stuntsteppen

Leuke Weetjes Over Stuntsteppen

De huidige vorm van stuntsteppen is een relatief nieuwe sport in vergelijking tot bijvoorbeeld een sport als skateboarden. Maar omdat het een relatief nieuwe sport is hoeft het nog niet te betekenen dat er geen leuke weetjes over zijn. Wij hebben de leukste weetjes over stuntsteppen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Wat is stuntsteppen?

Een stuntstep is special gemaakt om tricks mee te doen. Je kunt een stuntstep zien als de BMX van de steppen. Stuntsteppen kan bijna overal, toch zijn de meeste stuntsteppers te vinden in skateparken. Want daar kunnen ze de meeste tricks beoefenen. Daarnaast tref je ook veel mede-stuntsteppers in het skatepark.

wat is stunsteppen
slamm classic v8 stuntstep neo chrome

Verschillen stuntstep en gewone step

  • Stuntsteppen zijn nooit opvouwbaar/verstelbaar
  • Stuntsteppen zijn meestal duurder dan een gewone step
  • Stuntsteppen zijn van sterker materiaal gemaakt
  • Je kan het stuur van een stuntstep 360 graden draaien
  • Een stuntstep is bedoeld om stunts mee te maken, een gewone step niet

Geschiedenis van het stuntsteppen

Het steppen begon in de jaren 1930, toen mensen rolschaatswielen onder een houten plank met een stuur gingen monteren. Deze steppen groeiden vanaf dat moment snel uit tot handige voertuigen voor in de stad. In de jaren 1990 kwamen de eerste stuntsteppen tevoorschijn. Ook al waren deze stuntsteps natuurlijk nog lang niet zover gevorderd als ze nu zijn was het wel een leuk begin van het stuntsteppen.
geschiedenis van de stuntstep

Na het lezen van dit blog enthousiast geworden om je eigen Stuntstep te kopen? Wij bieden een breed assortiment aan stuntsteps & accessoires. Bekijk het uitgebreide assortiment via de onderstaande ‘shop nu’  knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?