leuke weetjes over penny skateboards

Leuke Weetjes Over Penny Skateboards

Wat is een Penny Board?

Penny Boards zijn kleine plastic skateboards. De boards bestaan uit wielen, trucks en een plastic deck. Doordat het board zo licht en klein is kan je het makkelijk overal mee naar toe nemen, de kleinste en bekendste variant past zelfs in je rugtas!

Er zijn enkele leuke weetjes over Penny Skateboards die we graag met je delen. Bekijk ze hier onder:

De geschiedenis van Penny Skateboards

De eerste plastic skateboards verschenen al in de jaren 70. Deze skateboards zijn ontworpen door Larry Stevenson voor zijn merk Makaha. Deze soort skateboards werden razend populair. In de jaren 90 gingen ook veel andere producenten plastic skateboards produceren. De populairiteit van de plastic skateboards bracht ook interesse bij Australische skateboarder Ben Mackay. Zijn droom was vanaf jongs af aan om een skateboard merk op te richten, hij was ook bezig met het zoeken van een alternatief materiaal voor hout voor zijn skateboards. Na veel ontwerpen kwam hij met het Pennyboard, vernoemd naar zijn zus Penny. Ben Mackay begon met het verkopen van pennyboards in lokale skatestores, rond 2010 brak het merk al snel door en werd het Pennyboard wereldberoemd.

geschiedenis van penny skateboards
leuke weetjes over penny skateboards

Wat kan je doen met een pennyboard?

Een pennyboard is klein, daarom is het niet ideaal om er grote afstanden mee te gaan rijden. Je ziet veel pennyboards in steden omdat je het pennyboard makkelijk mee kan nemen en er prima van A naar B mee kan komen zolang de afstand niet te lang is. Naast het rijden op een pennyboard kan je er ook sommige skateboard tricks mee doen, dat maakt pennyboarden meer uitdagender. Een paar leuke pennyboard tricks zijn: een manual, shove it, hippie jump, kick turn en nog veel meer.

Soorten Pennyboards

In 2021 is er een grote keuze uit verschillende soorten, kleuren en maten pennyboards. Het wel bekende 22” pennyboard is nog steeds het populairst, al vind je deze te klein heb je nu ook de keuze uit het 27” model. Tegenwoordig zijn niet alleen maar penny boards in plastic varianten te verkrijgen, er zijn nu ook andere plastic varianten waaronder skateboards, surf skateboards en zelfs longboards.

Na het lezen van dit blog enthousiast geworden om je eigen Penny Board te kopen? Wij bieden een breed assortiment aan skate artikelen, bekijk het uitgebreide assortiment via de onderstaande ‘shop nu’  knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?