leuke weetjes over elektrisch steppen

Leuke Weetjes Over Elektrisch Steppen

Wat is een elektrische step?

Een elektrische step wordt ook wel een e-step genoemd. De e-step is een step waar een accu en elektrische motor in geïntegreerd zit. Dankzij de accu en elektrische motor kan de step je zonder moeite van A naar B brengen (afhankelijk van het model). Er zijn enkele leuke weetjes over elektrisch steppen die we graag met je delen, bekijk ze hier onder:

geschiedenis van e steps

Ontstaan/geschiedenis e-step

In Ihio werd door Ogden Bolten Jr. in 1995 het eerste octrooi voor een elektrische step aangevraagd. Deze octrooi aanvraag is het begin geweest van de revolutie van de e-step. In 1915 werden de eerste commerciële elektrische steps op de markt gebracht door het bedrijf Autoped. Ook al waren deze elektrische steps verre van zo mooi afgewerkt als de steps van tegenwoordig, waren het alsnog revolutionaire modellen voor die tijd. 

Populariteit

Elektrische steps worden steeds meer gebruikt door jongeren maar ook door volwassenen. Een leuk weetje over de e-steps; er word elke maand ongeveer 160.000 keer online gezocht naar e-steps in Nederland en België. De populariteit van de e-steps wordt steeds groter. Het is een beetje te vergelijken met elektrische fietsen steeds meer mensen gaan van een normale fiets naar een elektrische.

elektrisch steppen enorm populair
snelheid van e steps

Snelheid

Sommige elektrische steps kunnen tot wel 25 kilometer per uur. Zo kan men gemakkelijk van A naar B gaan. Met deze snelheden kan het veilig zijn om eventueel een helm en beschermers te dragen. Belangrijk om te weten is dat de elektrische step helaas nog niet overal op de openbare weg mag, dit verschilt per land. Bekijk dus altijd eerst de regelgeving voordat je de step aanschaft of in gebruik neemt. In Nederland is het momenteel nog niet toegestaan om met de e-step op de openbare weg te rijden.

Actieradius

De actieradius van de e-steps verschillen, de ene heeft een grotere accu dan de ander. Sommige accu’s kunnen als ze vol zijn wel 30 tot 40 kilometer rijden. Bekijk dus altijd de specificaties van de step om de actieradius te kunnen inzien. Daarbij is het ook belangrijk om voor jezelf te weten welke je afstanden je van plan bent om te gaan rijden om hier je aanschaf op af te stemmen.

actieradius elektrische steps
elektrische step opvouwbaar

Opvouwbaar

Sommige elektrische steps zijn opvouwbaar. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te vervoeren met een auto en/of met het openbaar vervoer. Dit is natuurlijk ook handig voor thuis, mocht je niet veel opbergruimte hebben, kan dit een uitkomst bieden. 

Let dus goed op de specificaties van het product als je naar deze specifieke optie op zoek bent.

Vond je dit blog over de leuke weetjes over elektrisch steppen interessant en wil je nu graag een elektrische step kopen? Dan ben je op het juiste adres! Wij van Extreme Sports Center bieden een leuk en kwalitatief assortiment aan elektrische steps. Bekijk het assortiment via de onderstaande ‘shop nu’ knop.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?