leren skimboarden

Leren Skimboarden – Uitgebreid Stappenplan

Skimboarden kan erg lastig zijn om mee te beginnen, hieronder hebben wij een paar stappen gezet om je te leren skimboarden.

Wat heb je nodig om te skimboarden?

Wil je leren skimboarden maar weet je niet wat je moet meenemen? Geen probleem! Wij hebben een lijst gemaakt met alle basis spullen die nodig zijn voor skimboarden:

  1. Skimboard: een skimboard is natuurlijk van groot belang. Een beginner zal genoeg hebben aan een houten board terwijl een gevorderde skimboarder iets lichters en stevigers zal zoeken
  2. Wetsuit: een wetsuit is in de zomer niet nodig, maar in de winter kan het nog behoorlijk koud zijn en is een wetsuit dus essentieel
  3. Een zee/meer: de plek waarop je skimt maakt niet veel uit, zolang er maar water ligt en het veilig uitgevoerd kan worden

1. Welk been staat voor?

Om te beginnen gaan we kijken naar welk been voor staat. Dit zoek je uit door je Skimboard een meter of twee voor je te leggen, daarna neem je een aanloopje en spring je erop. Als je met je linkervoet naar voren draait sta je regular, en als je met je rechtervoet naar voren draait sta je goofy. Er is geen goed of fout in de manier hoe jij staat, dit licht echt aan wat jij het fijnst vind.
Als je deze manier eng vind kan je ook op dezelfde voet staan waarmee je eventueel ook skateboard.
leren skimboarden
skimboard neergooien

2. Neergooien

Bij het neergooien is het belangrijk om het board met de wind mee te gooien. Ook wil je je skimboard zo plat mogelijk neergooien. Een handig trucje hiervoor; het board iets lager houden bij de waterkant. Als er erg veel wind staat is het handig om wat nat zand aan de onderkant van je board te smeren zodat hij recht naar beneden kan vallen zonder dat het board weggeblazen word.

3. Erop springen

Nu je succesvol je board hebt neergegooid moet je er nog op springen. Dit kan erg lastig zijn aan het begin. Niet alleen omdat je kan mis springen maar ook door de angst om erop te springen. Leg het board stil, neem een aanloopje, en spring er dan op . Doe dit zo vaak tot je de eventuele angst overwint.
 
Bij het springen op je skimboard is het van groot belang om met je achterste voet eerst op het board te staan, en daarna pas met je voorste voet. Door deze beweging te maken ga je sneller en langer door.
leren skimboarding

4. Erop staan

Hoe blijf ik nu op mijn board staan? Blijf tijdens het skimmen door je knieën gezakt staan om je evenwicht te behouden. Tijdens het skimmen is het lastig om te sturen. Kleine aanpassingen van richting gaan weinig doen, dus is het belangrijk om met de tail te sturen.  

5. Verder het water op gaan

Om sneller en verder over het water te gaan is het van belang om het oppervlak tussen het water en je board zo klein mogelijk te maken. Dit is een lastige techniek om te leren, maar zeker niet onmogelijk. Door deze afstand kleiner te maken kantel je het skimboard 90 graden totdat je met je knieën naar de kant waarheen je wilt staat. 

skimboard-afstand
stappenplan voor skimboarding

6. Golf rijden

De volgende stap is het rijden van golven. Golf rijden kan makkelijk zijn. Je gooit je skimboard neer op het zand en glijd naar de golf toe. Het rijden van golven wordt voornamelijk met foam skimboards gedaan, houten skimboards zinken namelijk vaak al snel.
 
Wanneer je bent aangekomen bij de golf is het doel om een halve slag te draaien en hierna mee te surfen met de golf waardoor je uiteindelijk weer bij het strand uitkomt.
 

Hopelijk hebben we je doormiddel van dit blog leren skimboarden!

Na het lezen van dit blog enthousiast geworden om je eigen skimboard aan te schaffen? Bekijk dan vooral ons uitgebreide skimboard assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?