leren skimboarden

Leren Bodyboarden – Uitgebreid Stappenplan

in de watersportwereld wordt bodyboarden gezien als de oudste vorm van surfen. Tegenwoordig is het een van de meest populairste watersporten ter wereld! De basisprincipes van bodyboarden kun je binnen één dag leren.

Dingen die je moet weten!

  • Voordat je begint met bodyboarden moet je over de basiskennis beschikken en ervaring hebben met zwemmen. Bij bodyboarden is zwemmen heel belangrijk om veilig te kunnen genieten. Als je niet weet hoe je moet zwemmen, kun je beginnen met zwemlessen om je voor te bereiden op onder andere bodyboarden en meer watersporten
  • Je moet zelfverzekerd zijn net als bij elke andere sport, moet je met vertrouwen beginnen om te leren bodyboarden. als je golven tegenkomt moet je dus mentaal erop voorbereid zijn om te falen voordat je beter word. Gun jezelf de tijd om te leren
  • Je moet de beweging van de oceaan begrijpen, dit is enorm belangrijk bij elke oceaansport, inclusief bodyboarden. Je moet altijd je veiligheid voorop stellen voordat je het open water op gaat. Neem de tijd om gevaarlijk water te herkennen. Ga nooit alleen het water op!
leren skimboarden

Bereid je voor

Een van de mooie elementen van bodyboarden is dat je er niet veel voor nodig hebt en het dus ook niet veel voorbereiding vergt. 

Het board

Om te beginnen heb je natuurlijk een bodyboard nodig. Er zijn vele opties op de markt. Doe onderzoek naar welk bodyboard het beste bij je past. Houd daarbij rekening met je gewicht, lengte en het soort water waarop je gaat bodyboarden.

Kleding

In warmere wateren kan een rashguard voldoende zijn om verbranding te voorkomen. Veel rashguards hebben ingebouwde UV-beschermingstechnologie!

In kouder water kun je ook een shorty of een volledige wetsuit dragen om je warm te houden terwijl je aan het bodyboarden bent!

Accessoires

Naarmate je beter wordt, kunnen extra toevoegingen zoals vinnen je naar een hoger niveau tillen met bodyboarden! 

 
leren bodyboarden

Leren bodyboarden !

om te leren bodyboarden moet je een aantal aspecten leren die erg belangrijk zijn.

1. Bestudeer de golf

Je moet weten uit welke richting de golven komen en waar ze naartoe gaan, zodat je je een weg naar binnen kunt banen en een vlotte rit kunt krijgen. Neem een paar minuten de tijd voordat je het water in gaat om het golfpatroon te bestuderen zodat je de beste bodyboard sessie krijgt.

2. Riem omhoog

Maak de riem vast aan je bovenarm zodat je board aan je vast zit terwijl je surft. Dit zal je helpen je wanneer je van je board valt om jou en anderen in het water te beschermen tegen geraakt worden door een op hol geslagen board. Daarnaast is het belangrijk om de plank bij je te houden omdat het natuurlijk ook als je reddingsboei fungeert.

3. Positioneer jezelf correct

Oefen op het strand om een idee te krijgen hoe je je op het bodyboard moet positioneren voordat je het water in gaat. Ga op je board in het zand liggen en houd de neus van het board goed en stevig vast met beide handen en zet je onderarmen op het board, zodat je borst iets wordt opgetild.

De staart van het board moet onder je buik worden gezet, aangezien je gewicht bovenop het board wordt geplaatst voor de beste controle. 

4. Vang golfen

Zodra je je goed voelt op het board op het land kan je het water in gaan. Loop langs de brekende golven en ga dan op je board liggen met de neus van het board de tegengestelde richting van de golf op (dus met de golf mee). Draai naar de kust en wacht op de perfecte golf.

Je zult in rustiger vaarwater moeten beginnen om te oefenen! Kijk uit voor een golf die naar de kust beweegt en net begint te kammen op de top. Op dit punt wil je met de golf naar het strand racen om het momentum te krijgen. Peddel snel (dit is waar vinnen nuttig kunnen zijn) en wacht op het magische gevoel van het opstijgen met het water! Houd je vast aan de bovenkant van het baord en stuur met je gewicht. Dit is het leuke gedeelte! Je kunt gewoon de golf uitvaren of trucjes leren als je je meer op je gemak voelt.
Als je het einde van de golf nadert, kun je stallen door je heupen en benen in het water te laten vallen en de neus van het board iets op te tillen om te remmen.

Spoel en herhaal! Ga zo vaak terug als je wilt! Onthoud dat je met oefenen steeds beter word, en elke golf die je vaart, zal je een betere bodyboarder maken.

Conclusie

Bodyboarden is zowel voor beginners als gevorderden een leuke en uitdagende sport. Wanneer je de basis weet dan ben je klaar om het water op te gaan!

Wil je een eigen bodyboard kopen? Wij bieden een breed assortiment aan bodyboards. Bekijk ons assortiment via de onderstaande ‘shop nu!’  knop

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?