hoe vervang je skateboard lagers

Hoe Vervang Je Skateboard Lagers?

Hoe vervang je skateboard lagers? Het kan lastig zijn om je lagers of wielen te vervangen. Door alle ollie’s en andere tricks kunnen je lagers stuk gaan en bij veel gebruik kunnen ook je wielen verslijten. Daarnaast kunnen de lagers zo vies zijn dat ze niet maar naar behoren werken. Gelukkig hebben wij de perfecte tips om je lagers gemakkelijk te kunnen vervangen. We hebben een 3 stappenplan gemaakt om te zorgen dat jij makkelijk je lagers kan ervangen.

1. Wielen los maken van je trucks

Gebruik altijd een skatetool, deze tools zijn super handig want er zitten alle benodigdheden aan om je skateboard volledig te kunnen demonteren. Maak met de skate tool de moer van het wiel los. Draai hiermee het moertje los van de as en verwijder de speed ring die zich achter de moer bevind.

2. Lagers uit je skate wielen halen

Hoe kan je het beste je skateboard lagers vervangen? We raden het af om met een schroevendraaier de lagers er uit te wippen. De meest veilige en efficiente manier om je lagers er uit te krijgen, is door je trucks te gebruiken. Leg je deck op zijn zijkant, zodat de as omhoog wijst. Zorg ervoor dat je het wiel met lager op de as zet. Zo kan je met een kleine knikkende beweging, de lager uit het wiel krijgen. Als dit niet lukt probeer dan voorzichting te wrikken. Gebruik hierbij niet te veel kracht, want je wilt namelijk niet je lager(s) beschadigen.

3. Hoe zet je de lagers terug

Je kan je skateboard lagers heel makkelijk terug in je wielen zetten zonder de lagers te beschadigen.
Gebruik je trucks hiervoor. Druk je lager met de hand recht in het wiel. Druk hierna met het lager in de wiel op de truck zodat het lager stevig vast komt te zitten. Dit is eigenlijk de makkelijkst en veiligste manier om je lagers goed in je wielen te plaatsen.

Tip: wanneer je de speed ring en moer met de skatetool terugzet draai dan de moer niet te strak, het wiel moet nog vrij kunnen bewegen zonder weerstand

Vond je dit blog over hoe vervang je skateboard lagers nuttig en wil je een keer je griptape of hardware vervangen? Bekijk dan ook onze blogs over griptape en hardware vervangen.

Extreme Sports Center biedt een groot assortiment aan skateboard onderdelen waaronder lagers en wielen. Bekijk ons uitgebreide assortiment aan skateboard onderdelen via de onderstaande ‘shop nu’ knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?