gezondheidsvoordelen van stand up paddle boarding

De 5 Belangrijkste Gezondheidsvoordelen van Stand Up Paddle Boarding

Stand Up Paddle Boarding is de laatste jaren heel bekend geworden. Het niveau van suppen kun je zelf bepalen en is dus voor iedereen geschikt. Het is daarnaast ook nog eens een goede work-out, lees hieronder de 5 gezondheidsvoordelen van Stand Up Paddle Boarding:

1. Werkt goed tegen stress

Ben je een beginner of heb je al vaker op een supboard gestaan? Vooral als je nog moeite hebt met je balans te zoeken op het supboard, ben je hier heel de tijd mee bezig. Het is een goede afleiding voor als je veel aan je hoofd hebt. Je zult merken dat je zonder het door te hebben gefocust bent en je geniet van op het water zijn. Des te meer ervaren je bent des te meer je ook gaat genieten van de natuur.

balans suppen
suppen is gezond

2. Een beter immuumsysteem

Tijdens het suppen krijg je veel vitamine D binnen, dit vang je op door de zonnenstralen en frisse lucht. Daarnaast pompt je hart constant zuurstofrijk bloed naar je lichaam. Hierdoor bouw je een een super gezond immuunsysteem op. Je kan zowel met mooi weer als met minder mooi weer suppen. Dus (bijna) nooit een excuus om niet het water op te gaan!

3. Spieren trainen

Wanneer je op een board staat, ben je heel de tijd bezig met je balans te houden. Dit heb je niet altijd door, maar dit vraagt wel veel inspanning van je lichaam. Je gebruikt bijna elke spier tijdens het suppen. Dus mocht je je spieren willen opbouwen en/of willen afvallen, dan is Stand Up Paddle Boarding een hele goede manier. 

suppen van voor alle leeftijden
suppen in een groep

4. Suppen in een groepje

Het leuke aan suppen is dat het met meerdere personen kan worden gedaan. Je kunt zo lang gaan als je wilt. Wanneer je met een groepje gaat touren gaat de tijd sneller en blijft je energie ook over het algemeen hoger. Je geeft elkaar motivatie om door te gaan. Dit kan zowel met je vrienden als met een sup groep waarbij je je samenvoegt. Op deze manier leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen op een super leuke manier!

5. Tegen slapeloosheid

Buitenlucht is dé manier om aan een goede nachtrust te komen. Het staat namelijk in verband met meerdere factoren. Als je naar buiten gaat krijg je automatisch meer energie doordat je meer beweegt. In de avond ben je vrolijker omdat je trots bent dat je meer hebt bewogen die dag. Zoals eerder vermeld vermindert het ook je stress. Dit staat allemaal in verbinding met elkaar, en helpt je daardoor om beter te kunnen slapen.

suppen in de natuur

Stand Up Paddle Boarding is kortom heel erg gezond voor je. Daarnaast is het een leuke hobby voor jong en oud. Er zijn veel soorten sup boards. Ben je van plan het supboard recreatief te gebruiken of juist om te touren? Wij hebben het juiste board! Bekijk ons sup board assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?