gezondheidsvoordelen van snowboarden

De 5 Belangrijkste Gezondheidsvoordelen van Snowboarden

Op wintersport is snowboarden een veel voorkomende sport. Het belast minder je gewrichten en knieën dan bij skiën. Snowboarden is een stoere sport en biedt daarnaast veel gezondheidsvoordelen. Hieronder noem ik de 5 gezondheidsvoordelen van snowboarden op:

1. Verbetering van je evenwicht

Bij het snowboarden sta je met beide benen op één plank. Bij skiën is het gewicht bewaren over het algemeen makkelijker doordat je een van je benen van positie kunt veranderen zodat je je evenwicht weer op kunt pakken. Dit kan natuurlijk niet bij snowboarden. Wanneer je het snowboarden vaker oefent, wordt het steeds makkelijker en merk je dat je niet alleen met snowboarden een beter evenwicht hebt maar ook met andere sporten. 

snowboarden
snowboard stunts

2. Vereiste concentratie

Tijdens het snowboarden moet je op meerdere dingen tegelijk letten. Het belangrijkste is om heel de tijd je evenwicht stabiel te houden. Mochten er mensen achter of voor je ook aan het snowboarden zijn, moet je je ogen open houden zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Al helemaal gezien snowboarden vaak met hoge snelheden gebeurt.

3. Houdt je gewrichten soepel

Het is belangrijk om je gewrichten soepel te houden, dit voorkomt klachten op latere leeftijd. Let er wel op dat je niet teveel je gewrichten belast, dit kan schade meebrengen. Snowboarden is een extreme sport maar is over het algemeen niet schadelijk wanneer je voorzichtig bent en de juiste bescherming draagt. Mocht je een beginnende snowboarder zijn, begin dan rustig en doe eerst een paar lesjes mee. 

snowboarden-wintersport
snowboard conditie training

4. Opbouwen van spieren

 Vooral de bovenbenen, worden goed gebruikt tijdens het snowboarden. Daarnaast train je ook je gehele core. Je core bestaat uit je heup, buik, rug en bilspieren. Je core trainen is heel erg gezond voor je lichaam, het is namelijk belangrijk om in beweging te blijven. Als bonus is snowboarden ook een goede manier om af te vallen. Hoeveel je afvalt hangt af van je inspanning en hoelang je aan het snowboarden bent. 

5. Contact

Op wintersport kom je allemaal mensen tegen die dezelfde hobby delen. Je kan vaak andere mensen tegenkomen in het hotel waar je overnacht of bijvoorbeeld in de skilift. Altijd gezellig om een praatje te maken en wat te gaan drinken met elkaar. Dit is goed voor je mentale gezondheid. Wanneer je je blijer voelt, gaan je prestaties omhoog. Je hebt een betere concentratie, waardoor je ook beter presteert bij het snowboarden. Het gaat dus niet alleen om je fysieke gezondheid, maar ook om je mentale gezondheid.

snowboarden in een groep

Het soort snowboard dat het beste bij jou past hangt af van je ervaring, leeftijd, lengte en gewicht. Het is dus belangrijk dat je goed onderzoek doet naar het juiste snowboard. Je hebt boards van alle soorten maten en prijzen. Bekijk ons uitgebreide snowboard assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?