de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van skeeleren

De 5 Belangrijkste Gezondheidsvoordelen van Skeeleren

Zoek je een gezonde sport/hobby?

Je ziet het steeds vaker terug komen op straat, mensen op skeelers. Sinds 2020 is de skeeler trend weer helemaal terug. Skeeleren kan bijna overal, het enige wat je nodig hebt is een verharde weg. Al zoek je een leuke sport waarvan je super fit wordt, dan is skeeleren mischien wel wat voor jou. Wij hebben de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van skeeleren op een rij gezet, bekijk ze hier onder:

1. Calorieën

Als je focus ligt op een aantal calorieën te verbranden dan is een uurtje skeeleren een goed idee. Want met een uur skaten kan je gemiddeld al zo een 600 calorieën verbranden. Het is wel belangrijk om regelmatig te skaten om goede resultaten te gaan zien en dat geldt niet alleen voor je gewicht, je zal ook snel merken dat je conditie verbetert dankzij het skeeleren.

de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van skeeleren
samen skeeleren

2. Spieren opbouwen

Heb je geen zin om je benen te trainen in de sportschool, pak dan je skeelers. Skeeleren is niet alleen een cardio training. Je traint ook verschillende spieren waaronder je buik, bil en been spieren. Dat kan je ook zeker merken na een goed rondje skeeleren. Daarom is het ook belangrijk om je spieren niet te overbelasten, pak af en toe dan ook even je rust.

3. Stressverlichtend

Stress is in het moderne leven veel voorkomend en bij de meeste mensen komt dat door te veel werken. Te veel stress is enorm slecht voor een mens, gelukkig kan een rondje skeeleren dit helpen te voorkomen. Dit komt door de constante beweging en de omgeving waar je in tot rust komt. Skate door een mooi natuur gebied of een park (met een goede weg) voor de meest stress verlichtende ervaring

fit
de belangrijkste gezondheidsvoordelen van skeeleren

4. Helpt tegen overgewicht

Overgewicht komt steeds vaker voor, ook onder jonge mensen. Dit komt meestal door gebrek aan beweging, en/of een ongezonde leefstijl. Goede beweging is belangrijk om overgewicht te voorkomen en onder controle te kunnen houden, daarom past skeeleren hier perfect bij omdat het zowel cardio als krachttraining is.

5. Veilig voor knieën en enkels

De schokbelasting op je gewrichten is 50% minder met skeeleren dan met hardlopen. De meeste hardlopers hebben ook meer kans om sneller last te krijgen van de knieën op langere termijn dan mensen die skeeleren. Al heb je last van slechte knieën of recente enkelblessures is skeeleren gelukkig een goede optie om nog in beweging te blijven.

minder blessures met skeeleren

Conclusie

Als je graag in de natuur sport dan is skeeleren een ideale sport voor jou! Skeeleren biedt diverse gezondheidsvoordelen. Daarnaast is het balast op je lichaam een stuk minder heftig dan bij een sport zoals hardlopen. Dit allemaal te samen maakt skeeleren een super sport voor de outdoor-sporter. 

Bij Extreme Sports Center vind je een breed assortiment aan skeelers. Bekijk ons uitgebreide assortiment via de onderstaande ‘shop nu’  knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?