de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van skateboarden

De 5 Belangrijkste Gezondheidsvoordelen Van Skateboarden

Skateboarden wordt steeds populairder. Toch weten veel mensen niet dat skateboarden een aantal gezonde voordelen met zich mee brengt. Wij zetten de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van skateboarden voor je op een rij:

5. Fysieke conditie

Regelmatig skateboarden kan veel effect hebben op je conditie omdat je constant in beweging bent, hierdoor verbrand je ook veel calorieën. Je merkt na een tijdje skateboarden al snel dat je conditie sterk verbeterd.

conditie skateboarden
coördinatie skateboarden

4. Ontwikkelen van Coördinatie

Bij het skateboarden moeten je armen, ogen, schouders, benen en voeten goed samen werken om je tricks uit te voeren. Skateboarden zal de coördinatie van deze lichaamsdelen verbeteren. Een goede coördinatie van je lichaam geeft ook veel voordelen bij het dagelijks leven.

3. Trainen van spieren

Zonder dat je het echt door hebt train je veel verschillende soorten spiergroepen met skateboarden. in het begin kun je ook snel last krijgen van spierpijn. Daarna zul je merken dat je benen ijzersterk worden.

beenspieren trainen met skateboarden
evenwicht trainen met skateboarden

2. Verbeterd evenwicht

Om al je skateboard tricks te kunnen landen heb je goede controle nodig over je evenwicht. Gelukkig verbeterd dit vanzelf met skaten omdat je bewegingen maakt die je normaal niet vaak zou uitvoeren. 

1. Plezier

Het belangrijkste voordeel van skateboarden is dat het plezier brengt. Bijvoorbeeld als je een nieuwe trick land of met je vrienden aan het skaten bent. Dit maakt de sport een stuk leuker en daarnaast biedt het ook mentale voordelen om een uitlaatklep te hebben en jezelf te kunnen uiten doormiddel van een sport.

skaten met vrienden

Conclusie

Skateboarden biedt diverse gezondheidsvoordelen. Het is voor vele mensen een uitlaatklep. Tijdens het skateboarden heb je alle vrijheid en kan je gaan en staan waar je wilt. Dit maakt skateboarden een van de leukste en ook uitdagende extreme sporten.

Wil je graag gaan skateboarden maar heb je je skate gear nog niet compleet? Wij bieden een breed assortiment aan skate gear, van completes tot aan skatebescherming. Bekijk ons skateboard assortiment via de onderstaande ‘shop nu’  knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?