de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van penny boarden

De 5 Belangrijkste Gezondheidsvoordelen Van Penny Boarden

Penny Boarden wordt steeds bekender, maar het is ook gezond voor zowel het brein als het lichaam. Hieronder hebben wij de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van pennyu boarden voor je op een rij gezet:

5. Fysieke conditie

Penny boarden is heel gezond en goed voor je conditie. Je bent de hele tijd bezig waardoor je veel calorieën verbrand zonder dat je het door hebt.

pennyboard hek
gezondheidsvoordelen penny skateboard

4. Ontwikkelen van Coördinatie

Bij het penny boarden moeten je ogen en voeten goed samenwerken om vooruit te rijden. Penny boarden helpt uitstekend om de coördinatie tussen je ogen en voeten te verbeteren.

3. Mentale conditie

Als je hoofd even te veel vol zit is penny boarden een goede uitweg. Tijdens het penny boarden bevind je je in de natuur en blijf je in beweging. Dit zorgt voor een rustgevend effect wat bevordelijk is voor je mentale conditie. 

mentale conditie verbeteren met penny boarden
spieren trainen met penny boarden

2. Krijg spierdefinitie

Je valt niet alleen af met Penny boarden maar je bouwt ook behoorlijk wat spieren op. Penny boarden is niet alleen een goede cardio, maar ook een goede manier om spieren op te bouwen. Penny boarden triggerd bepaalde gedeeltes aan spieren in je benen, buikspieren en billen, dit zorgt ervoor dat deze spiergroepen getraind worden tijdens het skaten.

1. Plezier en vrienden

Penny boarden zorgt voor veel nieuw contact met mensen die dezelfde hobby delen. Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk het plezier dat je met de sport hebt. Er zijn oneindig veel nieuwe dingen om mee te leren. Daarnaast bied het veel plezier en voldoening om je nieuw geleerde stunt met je vrienden te kunnen delen.

pennyboard walk

Conclusie

Penny boarden biedt diverse gezondheidsvoordelen. Het is voor vele mensen een uitlaatklep. Dit maakt Penny boarden een leuke en uitdagende sport om te beoefenen met vele trucks om te leren.

Wil je graag gaan penny boarden maar heb je je skate gear nog niet compleet? Wij bieden een breed assortiment aan skate gear, van complete penny boards tot aan skate bescherming. Bekijk ons Penny board assortiment via de onderstaande ‘shop nu’  knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?