gezondheidsvoordelen van longboarden

De 5 Belangrijkste Gezondheidsvoordelen van Longboarden

Longboards zie je steeds vaker voorbijkomen op straat. Op een longboard kun je gemakkelijker lange afstanden afleggen dan op een skateboard. Daarnaast is longboarden ook goed voor je gezondheid. Bekijk hieronder de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van longboarden:

1. Spieropbouw

Tijdens het longboarden gebruik je je been en bilspieren meer dan je denkt. Als je voor het eerst een stuk gaat longboarden dan is de kans groot dat je al gauw spierpijn hebt. Je merkt al gauw dat het zwaar is voor je spieren. Op deze manier bouw je al snel je been en bilspieren op terwijl je lekker in de buitenlucht bezig bent.

spieropbouw dankzij longboarden
longboarden leuk uitstapje

2. Uitstapje

Longboarden is voor jong en oud. Wanneer je een longboard hebt, heb je een goede reden om lekker naar buiten te gaan in plaats van binnen te blijven. Je kunt longboarden alleen of met vrienden doen. Zo kom je ook op nieuwe plekken waar je nog nooit eerder bent geweest, kortom ga op avontuur!

3. Balanceren

Zonder dat je het doorhebt ben je heel de tijd bezig met je balans te zoeken, zodat je niet valt. Het zal aan het begin even wennen zijn om je balans te vinden op het board wanneer je je afzet en een bocht maakt. Als je dit eenmaal gewend bent, is je evenwicht in het algemeen al een stuk verbeterd en sta je ook een stuk relaxter op het board.

longboarden goed voor balans
cruisen met longboard

4. Verbeter je conditie

Aan het begin zal je lichaam hoogstwaarschijnlijk eraan moeten wennen om zich zo intensief voor lange tijd in te spannen. Je zult het in het begin dan ook minder lang volhouden. Gedurende tijd zal dit een stuk verbeteren. Je bent namelijk continu in beweging, doe je dit niet sta je vanzelf stil. Dit is de beste manier om je conditie op te bouwen, op een rustige manier zonder buiten adem te raken.

5. Verschillende doeleinden

Je kunt een longboard voor meerdere doeleinden gebruiken, zoals:

  • Down Hill longboarden: je gaat met een hoge snelheid van allerlei hellingen en bergen naar beneden
  • Dansen: dit lijkt op surfen, maar dan aan land. Je kunt veel doen op en naast het longboard tijdens het rijden. Je kunt ernaast rennen, bochtjes maken en bewegen op het board
  • Langere afstanden: je kunt een longboard ook gebruiken als vervoermiddel. Je kunt ermee naar school, werk of er een dag mee op pad
gezondheidsvoordelen van longboarden

Er zijn een aantal verschillende vormen en maten longboards. Welke vorm je kiest, hangt af van je doel van het longboarden. In ons assortiment hebben we genoeg keuze voor iedereen. Bekijk ons longboard assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?