de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van foiling

De 5 Belangrijkste Gezondheidsvoordelen van Foiling

Foiling is een leuke maar ook goede activiteit voor je gezondheid, je bent veel in beweging wat heel goed is voor het menselijk lichaam en bent ook nog eens buiten op het water. Foiling heeft meerdere gezondheidsvoordelen, hieronder staan de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van foiling:

1. Evenwicht 

Met foiling heb je veel evenwicht nodig net als bij surfen, je staat met beide benen op de plank en sturen is natuurlijk niet makkelijk op het water, maar hoe vaker je het doet hoe beter je evenwicht word en dus ook beter kan sturen. Foiling is dus goed voor je evenwicht waardoor je evenwicht ook verbetert bij andere sporten. 

gezondheidsvoordelen foling
foling is goed voor je evenwicht

2. Vereiste concentratie

Met foiling is het lastig om eenmaal goed te staan en lange afstanden te maken, je moet heel geconcentreerd zijn voor foiling, als je je niet concentreert en je niet op tijd pompt dan gaat de vin het water uit of het punt van het bord het water in en heb je geen hou vast meer en val je direct. Daarom is concentratie heel belangrijk.

3. Stress verlichtend

Tijdens het foilen ben je bezig, je beweegt en bent buiten, sporten en dus ook foilen is stress verlichtend. Tijdens het foilen ben je lekker aan het oefenen en kan je je hoofd legen. mensen die een burn-out hebben kunnen zelfs eruit komen door te foilen gezien het sporten en bewegen je stress klachten kan verminderen.

5 belangrijkste argumenten om te foilen
voordelen foilen

4. Spier opbouw 

Met foilen moet je pompen met je bord want je bord gaat automatisch omhoog door de vin onder je bord en dat pompen kost veel kracht. met foilen worden je bovenbenen het meest getraint maar ook je buikspieren door dat je evenwicht moet houden. Bij het foilen is je hele lichaam in beweging.

5. Vrolijk

Als je gaat foilen is het vaak mooi weer. Bij slecht regenachtig weer ga je natuurlijk niet foilen. Foilen is geschikt voor lekker weer waarvan de meeste mensen vrolijk worden. De zon schijnt, het is warm en je bent lekker bezig waardoor je je vrolijker gaat voelen.

voordelen foiling

Het soort foil board dat het beste bij jou past hangt af van je ervaring, leeftijd, lengte en gewicht. Het is dus belangrijk dat je goed onderzoek doet naar het juiste foil board & accessoires. Je hebt boards van alle soorten, maten en prijzen. Bekijk ons uitgebreide foiling assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?