basisvaardigheden voor skimboarden

Basisvaardigheden voor Skimboarden

Als je gaat beginnen met skimboarden dan is het belangrijk en natuurlijk ook leuk om een aantal basisvaardigheden onder controle te krijgen. Bekijk hieronder onze opsomming van de basisvaardigheden voor skimboarden.

beginnen met skimboarden

1. Springen en neergooien

Bij het skimboarden is het belangrijk om de timing tijdens het neergooien goed onder controle te krijgen. Hierbij is het belangrijk om het board neer te gooien, een stap door te lopen, en daarna erop te springen. Probeer het board recht naar beneden te gooien zodat je niet mis springt.

 Het doorlopen kan mischien wat lastig zijn, probeer hem neer te gooien als je op je rechtervoet staat, zet daarna een stap met je linkervoet en stap daarna het board op me je rechter voet. Voor goofy stance is dit precies andersom.
 
Nadat je hebt gesprongen is het belangrijk om met je achterste voet eerst erop te stappen. En daarna de voorste zodat je langer blijft door skimmen.
 
skimboarden ollie

2. Ollie

Je eerste officiële trick gaat de ollie zijn. Het duurt een tijdje om de ollie te masteren, maar de ollie is een van de gaafste skimboard tricks.
 
Foot placement is heel belangrijk bij de ollie, zorg dat je achterste voet precies op de achterkant van je skimboard staat. Het is belangrijk voor je voorste voet om tussen het midden van je board en de neus te staan.
 
Nu je de foot placement goed hebt hoef je alleen nog maar te springen en je tenen naar de grond te duwen met je achterste voet, en naar voren te flicken met je voorste voet. Bij het flicken is het belangrijk dat je dit doet met de zijkant van je voet en niet met de onderkant. Dit kan even wennen zijn vanwege de gladde onderkant.
basisvaardigheden voor skimboarden

3. Shuv it / pop shuv it

Een shuv it kan samen met een ollie geleerd worden. Tijdens een shuv it draait je skimboard 180 graden onder je. Deze rotatie vang je weer op met je voorste voet. Bij het uitvoeren van deze trick is het belangrijk om over je board te staan, dus niet naar voren, achter, links of rechts leunen. Nu je goed staat schep je met je achterste voet het skimboard naar achter zodat het board een 180 graden rotatie maakt.

skim rail

4. FS 180

Een FS 180 is een lastige trick waarbij jij samen met je skimboard 180 graden in de lucht draait. Voor de FS 180 gebruiken we dezelfde foot placement als bij de ollie, het gaat bij deze trick vooral om het momentum dat je creëert.

Na het lezen over skimboards enthousiast geworden om een skimboard te kopen? Bekijk dan vooral ons uitgebreide skimboard assortiment door op de onderstaande ‘shop nu’  knop te drukken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?