7 belangrijke regels voor het skaten in een skatepark

7 Belangrijke Regels Voor Het Skaten in Het Skatepark

In elk skatepark heb je regels zodat het leuk en veilig blijft in het skatepark en iedereen het dus naar zijn zin heeft. Met deze blog willen we je graag duidelijk maken dat het heel gevaarlijk kan zijn als je je niet aan de regels houd in het skatepark, om te weten welke regels belangrijk zijn hebben wij voor jullie hieronder de 7 belangrijke regels voor het skaten in het skatepark benoemd:

1. Opletten

Tijdens het skaten moet je heel oplettend zijn, leer je omgeving kennen, want als je dat niet doet gebeuren er ongelukken in het skatepark en dat willen we natuurlijk niet. Dus wees bewust van je omgeving van wat, waar, hoe en wanneer. En als iedereen oplet is het allemaal veel leuker in het skatepark en daarnaast natuurlijk ook veiliger.

belangrijke regels voor in het skatepark

2. Pas op waar je rust

Tijdens het skaten heb je natuurlijk af en toe ook rust nodig. Maar waar neem je je rust? Rust in ieder geval niet midden in het park, op de halfpipe, ramps, boxen etc. Zorg ervoor dat je rust neemt buiten het gebied waar veel geskate wordt. Misschien heeft jouw skatepark wel bankjes naast het park, maak hier gebruik van en pak er je rust.

3. Respect

In het skatepark is het belangrijk om respect te hebben voor elkaar. Dat is in elk skatepark naar mijn mening wel één van de belangrijkste regels van het skaten in een skatepark want je wilt niet in een ruzie eindigen na een botsing. Heb dus respect naar iedereen in het park, dan heeft iedereen het naar zijn zin en is het een gezellige dag in het skatepark.
respect in het skatepark

4. Ken je grenzen 

Als je gaat skaten is het natuurlijk je doel om beter te worden. Maar, je moet wel beseffen wat je grenzen zijn. Stel je ziet iemand een gekke trick doen en je probeert dat zonder na te denken gaat  het vrij snel fout. Dus leer je grenzen kennen en blijf oefenen op je niveau en dan worden je skills vanzelf beter.

5. Draag bescherming

Het dragen van bescherming tijdens het skaten is altijd belangrijk. Het is wel toegestaan om te skaten zonder bescherming, maar dat raden we jullie niet aan, denk altijd aan je eigen veiligheid tijdens het skaten of BMXen.

veilig-skeeleren-met-bescherming
skatepark schoon houden

6. Houd het schoon

Houd het schoon op het skatepark. Zorg dat je alles in de prullenbak doet want voor hetzelfde geldt rijd straks iemand over jouw afval heen en breekt hij/zij iets. Zorg er dus voor dat al het afval in de prullenbak ligt en niet op de baan of op de straat.

7. Fietsen of andere voertuigen

In de meeste skateparken mag je met een step, skateboard, skeelers en een BMX het park op (niet in elk park zijn alle soorten van skaten en BMXen toegestaan). Normale fietsen, scooters en andere voertuigen zijn streng verboden in elk skatepark.

Na het lezen van dit blog enthousiast om naar het skatepark te gaan? Bekijk dan vooral ons uitgebreide assortiment aan skate artikelen. Van stuntsteps tot aan skeelers, wij hebben het! Bekijk het skate assortiment via de onderstaande ‘shop nu’  knop.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Hey fanatieke buitensporter! Kan het Extreme Sports Center team je ergens bij helpen?